2015
 

21. Desember

Da har også Attina kommet med løpetid, og hun vil derfor ha date med Cruz på selveste juleaften.
Hjemmesiden vil bli oppdatert etterhvert - men det ser ut til at vi får det travelt og moro i mars/april :)
Jeg har laget egne sider for begge kullene - se mer under puppies.

17. Desember

For akkurat en uke siden fikk Marta løpetid. Jeg hadde mistenkt at den skulle komme i lengre tid og hadde holdt på å forberede meg etter beste evne på Finlandstur. Denne frierferden viste seg at skulle bli enklere sagt enn gjort. Og uansett hvordan jeg vred og vendte på det så fikk jeg ikke pusslespillet til å gå opp. Derfor var det å vurdere ny partner til Marta, og spontant kom forslaget Miles ramlende både hos meg og mange av mine venner. Men han var selvfølgelig ikke helsesjekket da han ble 1 år den 7. desember. Men Stjørdal Dyreklinikk de fikser! Så mandag da jeg kom hjem fra Stockholm kastet jeg meg i bilen etter 5 timers søvn for å få helsesjekket Miles og hans søster Dakota. Tirsdag mottok NKK hoftebildene fra Stjørdal. Og når ikke svaret hadde tikket inn i går så ringte vi NKK. De kunne fortelle at helseavdelingen hadde ferie fra 11. desember til over jul... Gjett om vi ble svett da! Vi viste at han hadde fri hofter, men man ønsker å ha alt svar på hvitt før man parrer hundene. Jeg tror NKK hørte irritasjonen for idag var de sannelig avlest. Dakota hadde A hofter og Miles B hofter - altså begge fri for hoftedisplasy! Hurra! 
Og Marta var nå på dag 8 i løpetiden, altså helt perfekt for parring. Så da var det bare å få tak i hannhunden å fikse parring! Noe de fikset lett! :D 
Så nå venter vi valper rundt 18. desember. Og gjett om vi gleder oss!

Se mer på kullets egen side.

14. Desember

Så var det tid for årets siste utstilling før vi skal ha en pause fra utstillingsringen. I helgen tok vi turen til Stockholm og Nordisk vinner utstilling. Dommere var Harri Lekhonen på tispene og John Thirlwell på hannhundene. Hele 110 springere var påmeldt. 
Springerne gikk i to forskjellige ringer så dette viste seg fort å bli veldig interessant. 
Først ut var Mr Miles (NJV-15 FIJV-15 HEJV-15 Cocoline Definite Choice) - han ble nr 2 av 11 i juniorklasse med ck. Han gjorde en super jobb i ringen fine gutten vår. Deretter var det å løpe til neste ring og der sto Dakota (NORDJV-15 NJV-15 HEJV-15 Cocoline Dazzling Darling) klart som et egg. I kjent stil ble det litt vel heftig i ringen, men hun kan virkelig å røre seg og ene en meget vakker frøken. Det resulterte i at hun vant juniorklassen sin som besto av 13 tisper. Hun vant senere også reserve certet :D
Sistemann ut var Cruz Pheonix (SEJV-15 Cocoline Catching Fire) som var påmeldt i en svimlende stor åpenklasse med 17 påmeldte. Han vant den store klassen sin med ck! I beste hannhund viste Silje Miles superflott og jeg tok selv Cruzifix. Miles ble avtakket mens Cruz showet på og ble plassert som 2. beste hannhund med reserve CACIB og Certet på selveste Nordisk vinner! En plass unna tittelen. Herregud så gøy <3
..Også på Cruz da som er sønn av verdens beste Marta og Dexter, og husets gullunge <3
Og idag har vi feiret... Så idag ble Dakota og Miles øyelyst og gonioskopert uten anmerkning, og begge to ble HD røntget. Det så veldig lovende ut, men vi får se hva NKKs avleser sier før vi slipper jubelen løs :)

9. Desember

I helgen tok vi turen til Helsinki hvor Finsk vinner og Helsinki vinner utstillingen ble avholdt. Jeg hadde meldt på Cruz, Dakota og Miles til denne utstillingen. Dette viste seg fort å bli en meget minnesrik tur, med masse latter og glede.
Etter å nesten ha mistet ferga, og kjent ekstra mye på mangelen på tid så var det tid for at jeg og Miles skulle tre inn i ringen på lørdags morgen. At vi i tillegg ikke forstod et eneste ord gjorde alt litt forvirrende må jeg få påstå. Men inne i ringen fant jeg og Miles fort fokus, og gutten kan! Dette var hans andre utstilling og han løper bedre og bedre og står relativt bra i ro med tanke på den manglende treningen fra oppdretters side. Han vant juniorklassen med ck - og ble dermed helsinki juniorvinner. I tillegg så stilte Iris (som eier Miles sin pappa) han i beste hannhund, og der vant han reserve certet! Nestemann ut var Cruz. Han er så vakker i mine øyne, men trenger å utvikle seg, og løper ikke slik jeg vet han kan. Men han ble plassert nummer 2 i åpenklasse med ck, så jeg er veldig fornøyd. Sist men ikke minst var det trollet vårt Dakota sin tur. Hun tok ringen med storm bokstavelig talt, og hun vant juniorklassen med ck. Dermed vant også hun juniortittelen, herregud så rått! Hun ble også shortlistet til 5. beste tispe.
Dagen etter var det finsk vinner som sto for tur. Jeg hadde sagt til Miles sin eier at jeg var ute etter certet og juniortittelen på han denne dagen, og sannelig slo vi til med begge deler. Miles ble 3. beste hannhund i sterk konkurranse. Så moro! Cruz ble også denne dagen nr 2 i ak med ck, men denne dagen ble han også shortlistet blant de 8 beste i hannhund. Frøken Dakota ble nr 2 i juniorklasse med ck og senere shortlistet til nr 6 i beste tispeklasse. Gjett om jeg er stolt over gjengen!!
Dermer fikk vi med oss 6 av 6 mulige ck denne helgen. Vi vant 3 av 4 mulige juniortitler, et cert og et res.cert. Alt dette på egenoppdrettede hunder. Det er stort for oss!
Miles heter nå: N JV-15 FI JV-15 HE JV-15 Cocoline Definite Choice (og siden han har jaktanleggsprøve så er han både norsk og finsk champion når han blir 2 år - han fylte 1 år for to dager siden.)
Dakota heter nå: N JV-15 HE JV-15 Cocoline Dazzling Darling
Vi har faktisk vunnet juniortittler i 3 nordiske land i år - på tre forskjellige hunder. 2015 blir et år vi kommer til å huske veldig godt!

Nå gjenstår Nordisk vinner i Stockholm før det blir ferie på oss.
Marta har fortsatt ikke fått løpetid men jeg nekter å tro at den er langt unna...

24. November

I helgen har vi vært på dobbeltutstilling i Åre. Med oss hadde vi frøken Dakota og mister Cruz, samt kongen selv Dexter på søndag. Og gjengen vår sviktet ikke!
Dakota slo til å ble 4. beste tispe lørdag, og vant reserve certet. Søndag stjal hun hele showet og løp seg (bokstavelig talt) frem til beste tispe og cert! Hun måtte se seg slått i kampen mot hannhunden. Men den frøkena slutter aldri å imponere oss. Makan til vakker, energifull og morsom frøken skal man lete lenge etter <3
Cruzi gjorde også en god insats i ringen, vi har fortsatt litt å jobbe med på løpebiten men han kommer seg lillegutten min (som aldeles ikke er liten lenger.) Han ble en god nummer 5 begge dager, og søndag vant han reserve certet. Vi hadde invitert med oss konkurranse fra Bergen, og Olliegutt vant certet :) Oliver er faktisk 75 % samme stamtavle som Cruz, men de er helt ulike av utseende. Men så skjønne gutter begge to <3 Veldig gøy at det gikk veien for Pia og Olli :D
Dextern fikk også ut å skinne på søndag, og i kjent Dexter stil så gikk det unna i ringen. Han er en heftig kar å stille han der. Så etter en runde med han og Dakota er jeg temmelig varm i trøya, for de har virkelig bevegelser og er ikke redd for å bruke dem. Dexter ble 2. beste hannhund og BEST IN SHOW jaktpremiert. Så morro <3 Sønnen Cruz ble BIS3 jakt dagen før :)
Så vi har virkelig hatt en super helt i Åre. Og på søndag kom Renate fra Mo i Rana for å hente valpen sin, kjempegøy!

Og for de som venter spent på at det skal skje noe på valpefronten så kan jeg meddele at jeg tviler på at det er så alt for lenge til at vi kan begynne å telle til 63! ;)

20. Oktober

Så var det tid for litt aktiviteter igjen. I helgen var vi på norsk vinner utstilling på Hamar. Vi tro nedover med friskt mot, selv om vi aldri hadde vært borti dommer Lee Cox fra England tidligere. Hele 58 springere var påmeldt. 
Første i ringen av våre var Hero og Miles i juniorklasse. Hero ble kjempefint vist av Silje, og han endte opp som nr 4 i klassen med exc. Miles viste jeg, og dette var hans første gang på utstilling. Jeg var spent på hva dommerne syntes om han, selv synes jeg fronten hans er magisk, og han har en veldig fin type. Og hvordan ville han oppføre seg? Miles skuffet ikke! Han stod som en prest, selv når dommeren kikket over han og det har vi aldri trent på... Og han løp så fint i ringen. Jeg ble så stolt! Og enda stoltere ble jeg når dommeren pekte oss fremst og han mottok ck og Junior vinner tittelen! Hurra! 
Neste ut var Martas bror Jussi, som jeg var så heldig å få stille. Han er SÅ lik Marta, elsket å vise han. Vi storkoste oss i ringen og også han vant klassen sin med ck. 
Casper var eneste hund i unghund, og han var så lekker der han showet seg gjennom ringen sammen med eier Anne Berit. Han finn ck!
Deretter var det Dextern som hadde fyrt seg opp på sidelinja når han fikk se mammaen sin in action. Men han løp superfint i ringen og var relativt enkelt til seg å være. Han slo masse vakre champions og ble plassert som nr 4 i chk med ck. 
Så var det tid for beste hannhund - der valgte jeg å stille Miles. Tenk dere følelsen når to champions, Miles og Casper ble plukket ut som de 4 som skulle plasseres i beste hannhund. Herregud så gøy! Miles ble 3. beste hannhund med Cert (Storcertet på første forsøk og greier, helt sykt) og Casper sto hakk i hæl med res.certet! Wohoo!
På dette tidspunktet begynte jeg å bli ganske kjørt, så når jeg fikk turboen Dakota overlevert til å konkurrere i en stor juniorklasse var det vanskelig å få fokusert 100 %. Hun ruset på som en villmink, haha. Heldigvis var vi midt i puljen så vi brukte tiden mens vi ventet på enkelt bedømming godt til å roe ned og kose oss. Og etter det så viste hun seg nokså bra (litt pirk har jeg på skitungen vår - men det er jeg som ikke trener hunden sin skyld...) Dakota gjorde ikke skam for seg, og vant junior tittelen hun også! I beste tispe så ville hun ikke være dårigere enn broren Miles, så hun gønnet på og løp inn til 4. beste tispe med Cert! 
For en dag sier jeg bare!! 
Jeg er så stolt så stolt <3

Kort oppsummert: 

Cocoline Definite Choice - N JV-15, 3. beste hannhund med CERT!
Cocoline Dauntless Design - 4 i junior med Exc.
Cocoline Causing Chaos - 4. Beste hanne med r.CERT!
Winton Outrun The Sun - 4 med  CK i en stor CH klassen.
Cocoline Dazzling Darling - N JV-15, 4. Beste tspe med CERT!
Winton Make Me Smile - 3 med Exc i UK.
The redhead Ezzi - 3 i CH klassen med CK.

25. September

Våre valpeplaner for 2016 holder på å komme i orden! To spennende kull planlegger vi! :)
Valpesiden vil bli oppdatert innen kort tid!
Vi har også hatt besøk av søteste Klara (Cocoline Devine Surprise). D-kullets side er oppdatert.20. September


Frøken Dakota (Cocoline Dazzling Darling) debuterte i helgen som junior på selveste Københavnvinner i Danmark. Og jenta gjorde ikke skam for seg, hun ble 2. beste tispe!! Lille søte Dakota som knapt er blitt junior <3 Tispen som slo henne i juniorklasse gikk hele veien og ble Best i Rasen. 

14. September

Vi har vært så heldige å hatt besøk fra Harstad jenta Dorte i dag. Cocoline Delicious Choice heter hun på papiret og hun har virkelig utviklet seg flott synes vi. En herlig tispe med kjempemange fine kvaliteter både i personlighet og utseende. 
Dette ble virkelig et kull vi er super fornøyde med, både når det kommer til helse, eksteriør og temperament <3Mamma Attina kom for å hilse på datteren hun også, og hun virket å være veldig fornøyd med avkomet. Mamma Attina til venstre, Dorte i midten og Dakota til høyre.

Dorte 9 mnd <3

12. September


I dag tok vi turen til Steinkjer HK sin utstilling. Vi hadde bare meldt på to gutter - Hero og Dexter.
Hero (C Dauntless Design) skulle debutere i JK, etter å ha blitt minimalt stilt som valp. Han gjorde en god insats, litt anspent i stående, men har deilige bevegelser og god fokus når vi springer. Han falt veldig i smak for dommeren og ble 2. beste hannhund med Cert! På plassen bak han ble Dextern stående, kjempemoro! :) 
I tillegg fikk jeg æren av å vise frøken Bibbi (Winton Make Me Smile - Datter av Dexter). Bibbi har sin fars herlige bevegelser og er en lekker ung frøken. Hun falt også veldig i smak hos dommeren og ble belønnet med BIM og cert! 2015 er virkelig vårt år! 
Nå ser vi frem mot Norsk vinner sammen med juniorene våre om 5 uker, inntil da er det bare frøken Dakota som skal reise alene på en utstillings tur, vi resten har fri fra utstilling en stund ;) Også det skal bli deilig! 

9. September

 I helgen tok vi turen til Lillestrøm. Lørdag stilte vi for Ray Smith, som er kjent for sitt oppdrett av vakre Melvery hunder hjemme i rasens hjemland England. Først ut var Cruz som ble nr 2. med ck i sin klasse av 6 unghunder. Dexter vant brukshundklassen og ble senere 3. beste hannhund. Dermed ligger han nå som nr 5. på mestvinnerlista over mestvinnende ESS i Norge, så heftig! :D Neste dame ut var frøken Celia, som er både nedrøytet og litt kranglete for dagen, men hun slo til og ble nr 2 i sin klasse med ck, av ca 10 juniortisper. Sist men ikke minst vant BIR rosetten foran 4 søte gutter og ble Best In Show 2!
Jeg har oppdatert sidene deres med kritikkene fra utstillingen. 
Dagen etter stilte vi på EDS, og der gikk det ikke like godt. Dex ble nr 4 i chk, Cruz shortlistet til nr 5 & Dakota BIM. Men vi svever på rasespesialistens fine ord om søtingene våre :)

I går tok vi med oss D-valpene: Hero, Dakota og Miles til Støren på bevegelig Jaktanleggsprøve. Ingen har trent noe spesielt, og de er bare 9 mnd og 1 dag så vi forventet ikke det store. Og de imponerte! 
Dakota valgte og ikke apportere anden, til tross for ikke bestått prøve så fikk hun hele 49 poeng. Så jeg er imponert over frøkena vår som viser gode takter. At hun ikke tok vannapporten tar jeg med stor ro, det er helt vår skyld som ikke har trent henne og som har latt henne svømme rundt i vannet som en idiot (hun svømmer svømmer svømmer...) uten å trene apport ;) 
Miles (C Definite Choice) hentet jeg i går formiddag, testet han for første gang på apport og måke før vi satte kursen mot Støren. Gutten har en fantastisk kontakt og jobbet tidvis  veldig bra i terrenget. Han så ikke anden lande på vannet, men tok den på overværet og gikk rett ut i vannet og apporterte den inn til land, der ble han stående med den i munnen til jeg tok i mot. 45 poeng fikk han! :D
Inger og Hero (C Dauntless Design) var modige nok til å prøve seg uten at de viste hva de hadde meldt seg på. Og gutten var flink, og dette kullet imponerer meg stort med sin vannpasjon.. Også han fikk bestått :D 
Det er deilig  være oppdretter til slike flinke hunder! :D
Sidene deres er oppdatert!26. August

Marta - Barecho Zimply Made For Me - Øyelyst uten tegn til arvelige sykdommer, bortsett fra noen feilstilte øyehår på venstre side. Hun fikk påvist iris atrofi, som ikke er arvelig, men en alders forandring. Martepart begynner å bli voksen dame, sukk <3
Dexter - Winton Outrun The Sun - Øyelyst uten anmerkning.
Cruz - Cocoline Catching Fire - Øyelyst og gonoskopert uten anmerkning.
Dermed er alle 3 frilyst og kan avles på det kommende året. Det betyr at vi for fult kan begynne å se frem til valper etter Marta på nyåret.

25. August

Vi har lagt nok en aktiv helg bak oss - eller aktiv uke kan vi heller si. 
Tidlig denne uken kom min farfar bort i fjellet og det ble satt i stand en stor leteaksjon etter han. Etter 26 timer savnet ble han funnet i god behold. Dette medførte 11 timer i skogen for meg og hundene, og i tillegg til 100 % jobb så ble det en nokså slitsom uke. En betennelse i akillesen tok jeg også med meg etter de lange turene. Hundene jobbet vertfall bra i terrenget, er 100 % til å stole på når vi møter sau, og takler 3 helikopter susende rett over hodet på dem supert, så jeg er så stolt av dem. Helgen kom fortere enn tiltenkt pga ukas uplanlagte hendelser, så når klokken var 23 på fredags kveld satte jeg igang klippingen av Dakota. Hun skulle nemlig delta på valpeshowet vi arrangerte gjennom Norsk Spaniel Klub. Valpeshowet ble veldig vellykket på alle vis, det ble en veldig fin dag med god stemning og mange fine valper <3 Dakota vant rasen (av 5 påmeldte) og tok likegreit hjem Best In Show rosetten. Den frøkena er bare helt rå!! 
Jeg for min del feiret med Åge Aleksandersen på kvelden, før det bars videre til Støren søndags morgen. 
Kroppen min var ikke helt på lag med meg, men hundene jobbet på etter beste evne. Cruz gjorde et imponerende søk og fikk hele 17 av 20 poeng på den delen. Landapporten gikk ikke spesielt bra, men med tanke på mangelen på trening så er jeg så fornøyd med at han kom med den når han endelig fant den... Cruz så ikke hvor den datt ned :p Vannapporten gikk supert, ro under skuddet, gikk rett ut i vannet, svømte perfekt til anden som han apporterte momentant, kom deretter tilbake til land. Men la anden desverre ned på land.. Men men... Så var det frøken Celia. Som den råtassen hun er så imponerte hun stort i søket. Hun er som snytt ut av nesen på sin far, har kapasitet til de 1000. Fantastiske hunder å jobbe med. Landapporten gikk ikke spesielt godt, det pga mangel på trening og en alt for snill eier. Men vannapporten sa den vannglade frøkena var easy peasy, så det gikk knakende godt, og begge søsknene fikk derfor godkjent JAL. Vi er så stolte av dem <3 - og får satse på poeng til neste år ;)
Pappa Dex var med som heiagjeng og var heldig og fikk vitre vannet. Det satte han stor pris på. Han venter også et nytt spennende valpekull etter seg, det gleder vi oss stort til. Neste nå for vår del er European Dog Show på Lillestrøm. Vi gleder oss!
- og Cocoline Count On Me er blitt godkjent ettersøkshund sammen med Eivind - vi er så imponerte og stolte over dere!


Cruz, Celia, Dakota og Dexters sider er oppdatert.
I morgen skal vi øyelyse hundene - kryss fingrene for oss!!

4. August

På søndag satte vi snuten i retning Svenstavik. Der hadde vi meldt på Dexter, Cruz og Marta. Dexter endte opp som 3. beste hannhund med reserve CACIB, så nærme sin internasjonelle tittel. Foran han stod sønnen Casper (Cocoline Causing Chaos) som vant sitt 2. res.Cert på svensk side. Cruz ble nr 3 i uk, han brukte ikke steget sitt og fikk beskjed om at han var alt for fin til å la det ødelegge for seg. Så var det lille Martas tur, hun vant championklassen og ble beste tispe, dermed vant hun sitt siste og avgjørende CACIB! Så viss søknaden blir godkjent av FCI så er hun nå en Internasjonell utstillingschampion! Den tittelen henger sykt høyt, og jeg er så stolt over Marte min <3<3 

26. Juli

Mamma tok meg seg guttene våre til Trondheim på blodsporprøve i dag. Cruz var førstemann ut, men han gikk ikke mange meterne før det ble alt for mye fersktråkk som han ikke kom seg ut av... Det ble litt i det vanskeligste laget for en ung og uerfaren gutt.
Deretter var det Dexters tur. Han gikk sporrett hele sporet, med bare et lite tap. På en plass hadde han vært 30 cm fra en huggorm, takk og lov for at det gikk bra! Når han markerte sporslutt så snudde han seg bak mot mamma og dro frem det skjeive gliset sitt mens han gikk mot henne. Tydelig fornøyd med seg selv :D
Han ble premiert med 1. pr med Hederspris og ble rangert til prøvens 4. beste hund! Dette er hans første prøve i år, gjett om vi er stolte over Dextern vår <3 

Fotoalbumene til hundene våre er oppdatert - og sidene deres er oppdatert med kritikker fra Clubshow.

22. Juli

Clubshow 2015
I år dømte Jacky og Dave Mitchell springerklubbens Clubshow i Sverige. 
Over 130 hunder var påmeldt. Jeg hadde lenge gledet meg stort til denne helgen da dette er en utrolig trivelig utstilling hvor man får se masse fin hund og møte masse trivelig folk. 
Dette kombinert med masse herlige resultater så ble helgen fullkommen for vår det.
Cocoline Dauntless Design - Vant valpklass 2 (6-9mnd) og ble BIM
Cocoline Dazzling Darling - Vant valpklass 2, vant BIR valpklass 2 og ble senere Best In Show valp 2!
Cocoline Catching Fire - 2. beste junior med CK.
Winton Outrun The Sun - 4. beste hannhund, BIS jakt og BIS avel!!!
Barecho Zimply Made For Me - 2. beste championtispe med CK.


Dagen etter stilte vi på SKK Int. i Köping.
Cocoline Catching Fire - 2. beste unghund med CK.
Winton Outrun The Sun - 4. beste hannhund.
Barecho Zimply Made For Me - 4. beste champion tispe.

Kritikker kommer! 
Hundenes sider har blitt oppdatert med HD-indeks og resultater, og Dexter har feiret helgens storeslem med damebesøk. 

7. Juli

Utstillingshelg på hjemmebane!
Lørdag var det spanielspesial i Brundalen. Norsk Spaniel Klub avd. Trøndelag hadde invitert inn den velkjente springeroppdretteren Tarja Hovila (kennel Adamant) til å dømme. 
Mest spent på hva hun syntes om våre håpefulle valper, da hun har oppdrettet farfaren deres, og jeg kan se igjen litt hennes hunder i dem. Og sannelig ble det en suksess! 
Dakota (Cocoline Dazzling Darling) - Best In Show valp! "She has everything" var Tarjas ord om vår herlige lille frøken. Hero fikk også en veldig fin kritikk og ble 2. beste hannhund. 
Jeg stilte også Cruz (Cocoline Catching Fire) og han vant unghundklassen og ble senere plassert som 2. beste hannhund. Han fikk en kjempefin kritikk. Siden han er fullcertet måtte han sende det videre. Det var totalt 39 + 4 påmeldte hunder.
Marta (Barecho Zimply Made For Me) stilte i bruksklasse, der ble hun nr 2 av 4 med ck. Hun ble uplassert i beste tispe, men hun var så heldig å ha 4 avkom på utstillingen. Derfor stilte hun med avlsklasse, så gøy! Den ble Best In show, med en nydelig kritikk.. Se et uklipp av den på hennes side. Cruz (15 mnd) - gutten utvikler seg kanon fint <3

Dag to var det NKK som arrangerte internasjonell utstilling på Leangen. Dommer for dagen var Aase Jakobsen, og her var det 41+1 påmeldte. 
Hero (Cocoline Dauntless Design) stilte i valp, og der vant han i sterk konkurranse med seg selv ;) Senere utpå dagen var det tid for finale, og han slo like gjerne til å vant gruppen! I BIS finalen ble han ikke plassert. 
Cruz gjorde igjen mammaen sin stolt ved å bli 4. beste hannhund. 
Dexter (Winton Outrun The Sun) ble nr 4 i CHK og måtte se seg slått av sønnen.
Vi hadde en fin helg og koset oss masse! Hundenes sider er oppdaterte med noen bilder og resultater. Neste utstilling nå er Clubshow i Sverige om 1 1/2 uke. Det skal bli gøy!


Hero i farta! 

28. Juni

...og der var Luna (Cocoline Count On Me) ferdig premiert for å få NO VCH tittelen sin når hun passerer 2 år og deltar på utstilling. Så moro!! :)

23. Juni
Cocoline Count On Me har gått til en ny 1. pr på bevegelig sporprøve. Nå mangler hun bare en 1.premie før hun har alt hun trenger til å hente hjem sitt championat når hun passerer 2 år. :D 
Cocoline Cherry Blossom (fra bærkullet) har fått sølvmerket i lydighet! 

12. Juni
Så glad, stolt og takknemlig!
Alle valpene i C-kullet har vært og fått røntget hoftene sine, bare det i seg selv er helt supert. Men når alle valpene i C-kullet kommer ut med best mulig resultat, nemlig A-hofter, da må jeg juble. Det er helt fantastisk! :D C-kullets side er oppdatert men info om Cene våre <3
Bildet under viser mamma Marta sammen med Cene bare et par dager gamle <3


7. juni

I dag arrangerte vi blodsporprøve gjennom Norsk Spaniel Klub. Derfor meldte  jeg likegreit på Cruz (C Catching Fire) samtidig som jeg skulle legge spor og være prøveleder. Mandag denne uken gikk vi årets første treningsspor, litt i seneste laget kanskje? Men gutten var supermotivert, og ville IKKE ha godbit ved slutt, men fortsette å spore. Etter noen få økter denne uka stilte vi på start i dag, og Cruz tok an sporet fint i svært krevende forhold. Han fikk både fersktråkk av elg, og 3 sauer i sporet sitt. Gutten taklet det fint, og kjempet seg gjennom sporet til tross for utfordringene og noen tap. Han ble belønnet med en 3. premie :) 
Vi har masse å trene på, spesielt tapsarbeid skal vi ta tak i. Men jeg har veldig tro på denne gutten. Han holder fokus, jobber godt og har et nydelig tempo. Kanskje min nye stjerne? Jeg har jo en uslepen diamant i Dexter også, men han er litt heftigere i sporet enn Cruz. Dex er den intelligente som tar ting superfort og løser ting på et blunk, Cruz er den iskalde som ikke fyrer seg opp men holder fokus og jobber på... Blir spennende å se hva vi får til videre :) 
21 ekvipasjer stilte på prøven - 8 av disse gikk til premiering, og resten null på denne bløte dagen.

2. juni
Solan (C Chasing The Sun) sine HD resultater har kommet - også han har A hofter. Nå er 8 av 9 i kullet avlest med A hofter, helt fantastisk! 


29. mai

NKK har tatt seg tid til å se på Nova (C Crazy In Love) sine bilder en gang til, og hun er avlest med A hofter!
Gjett om vi er glade på Nova, Ingrid og Stephans vegne. 
Nå kan de dra på lange turer på hardangerviddene slik de bruker, uten å bekymre seg for Novas helse.
En annen gladnyhet: Frøken Luna (Cocoline Count On Me) har vært på ordinær sporprøve. Der gikk hun til en 1. premie! Den unge damen er altså på god vei til å bli viltsporchampion allerede :D 

Bildene viser Nova øverst og Luna nederst <3

26. mai
Cocoline Crazy Cupid Love er HD røntget med A hofter! Hurra!
Nå venter vi bare på Clara og Solan sine hofteresultater.

24. mai
Jeg vet ikke hva jeg skal si...
Dexter dro til Tønsberg i helgen, der arrangerte Norsk Spaniel Klub dobbelutstilling og hadde hentet inn australske Shannon Lancaster og engelske Mark Boswell til å dømme.
Lørdag vant Dexter Best In Show Bruks!
Cocoline Count On Me deltok også på denne utstillingen, hun vant juniorklassen og ble BIM Junior med ck! Dagen etter ble Luna nr. 2 i juniorklasse med Ck, og siste linje på kritikken var - Must have a brigth future! Og ikke nok med det. Luna går på blodsporkurs for tiden, og midt i kurset ble Eivind og Luna satt på et bevegelig spor. Det ble en 2. premie av den flinke ekvipasjen! :D Gratulerer så mye Therese og Eivind, dere er så dyktig med fine Luna!
Søndag var Dexters dag, han showet som bare det og ble kåret til BIR i konkurranse med sin vakre mor. Deretter vant han Best In Show Bruks igjen, men det sluttet ikke der - Dexter ble 2. Best In Show!

Og mens han hentet hjem BIR rosetten i Tønsberg så var jeg i Østersund og hentet hjem BIR rosetten der, sammen med vakre Marta. Martepart showet og storkoste seg i ringen noe som resulterte i 3. Best i gruppen og Best In Show Bruks!
Casper vant juniorklassen foran Cruz, og ble senere 3. beste hannhund med reserve Cert! Celia fikk også Ck.
og som "icing on the cake" - Frøken Dakota flørtet seg frem til Best In Show valp 4-6mnd!
Jeg er så stolt og takknemlig! Vi hadde ikke klart dette uten de fantastiske menneskene vi har rundt oss - tusen takk alle sammen!

Så til en ikke fult så god nyhet - Vi har fått resultatene på Novas hofter. Og hun har dessverre HD grad D. Hun er frisk og fin ellers, og viser absolutt ingen symptomer på HDen. Heldigvis har hun verdens beste eiere som tar perfekt hånd om sin herlige frøken <3 Under ser dere bilde av hoftene hennes.


Cocoline Catching Fire won the big CC in Ålesund 14 days ago - and is just waiting for his age before he can get his last and crowning CC to become Norwegian and Swedish Champion. 
CH Winton Outrun The Sun won BOB, 2. Best In Show and 2 x Best In Show Working Dog in Tønsberg this weekend. 
Cocoline Count On Me went BOS Junior and 2 x Cq in Tønsberg this weekend. And won a 2. prize in tracking test this week. 
CH Barecho Zimply Made For Me went BOB, BOG3 and Best In Show Working Dog in Östersund today.
Cocoline Causing Chaos went 3. BM with the res.CC.
Cocoline Dazzling Darling went Best In Sho puppy (4-6 months) in Östersund.
And Celia also got a Cq at the same show.
What a year, what a year.... :D

11. mai
...og det fortsetter!
I helgen var det NKK Int. utstilling i Ålesund. Med oss dit hadde vi Dex og Cruz.
Dex falt ikke helt i smak for dommere, men det gjorde sønnen. Cruz endte opp som 3. beste hannhund med stor certet! Han er dermed fullcertet, og står for det norske og svenske utstillingschampionatet! Han er ikke blitt 15 måneder en gang. Det er stort det! Dommer var Åge Gjetnes, Norge.
Frøken Dakota var med mamma på valpeshow arrangert av Levanger Hundeklubb. Dommer for dagen var Marianne Holmli. Dakota fikk en nydelig kritikk, og ble plassert som Best In Show 3!
Hundene våre har tatt hjem masse fantastiske resultater den siste tiden, og vi er så stolte av dem!

3. mai

Dette deilige øyeblikksbildet viser hvilken fin dag vi har hatt. Valpen er fornøyd, dommerne koser seg og handleren jobber hardt for siste bilde etter å ha blitt kåret Best In Show valp. Hero (Cocoline Dauntless Design) debuterte på valpeshow i dag, han slo sin søster Dakota og gikk like greit hele veien. Begge søsknene fikk deilige kritikker og vi er så stolte av dem begge to. De oppfører seg kjempebra i ringen, beveger seg super deilig og står høvelig godt i ro :) 
Ikke nok med Heros BIS... Vi hadde også meldt på guttene Cruz og Dexter til Matchshowet som ble holdt etterpå. Dex ble avtakket i 3. runde - mens sønnen Cruz (Cocoline Catching Fire) showet seg hele veien til Best In Show - og vant denne deilige rosetten på bildet under. Kan vi bli mer stolte oppdrettere og hundeeiere? Neppe! 
Arrangør var NKKU i samarbeid med NKK avd. Trøndelag. Dommere var Jari Partanen og Hanne Berit Husby.
Hele C-kullet er nå HD røntget, og vi venter spent på resultatene til Cava, Solan, Clara og Nova.We entered a puppyshow and matchshow this weekend. And our team took home both prizes!
Cocoline Dauntless Design - Hero made his debut in the showring becoming Best In Show puppy!
Dakota went BOS.
Cruz went Best In Show at the Matchshow! 
We are so proud and thrilled, another amazing weekend with our dogs :)

27. April

3 kullsøsken som alle tre vant Cert i helgen <3 


Vi har hatt en fantastisk helg i Sunndalsøra på todagers utstilling. 
Jeg, Silje og Anne Berit kjørte innover på fredags kveld, med oss hadde vi Cruz, Dakota, Celia, Casper og welshen Ezzi. Vi hadde leid hus sammen med Dina, Tove og Anita, totalt hadde vi vel 10 (11 med Dex som kom på lørdag) hunder boende under samme tak. Alle sammen gikk flott overens og vi storkoste oss hele helgen. 

Lørdagens resultater på spanielspesialen for dommer Børge Espeland: 
Dakota - C. Dazzling Darling vant Best In Show valp!
Cruz - C. Catching Fire vant Cert og 2. beste hannhund.
Dexter - Winton Outrun The Sun - Best In Show!!!
Celia og debutanten Casper fikk hver sin exc. 

Søndagens resultater for dommer Antonio Di Lorentzo:
Dakota - 2. best i gruppen.
Casper - C. Causing Chaos vant Cert og ble 3. beste hannhund. 
Dexter - 2. beste hannhund.
Celia - C. Counting Stars vant Cert og ble 3. beste tispe.

I tillegg ble welshen Ezzi - BIR begge dager og  BIG 2 på søndag. Gjett om vi svevet hjem! :)


Casper - C. Causing Chaos som vant sitt første cert i helgen.

Saturdays results for judge Børge Espeland: 
Dakota - C. Dazzling Darling went Best In Show puppy!
Cruz - C. Catching Fire got CC and 2. best male.
Dexter - Winton Outrun The Sun - Best In Show!!!
Celia and the debutant Casper won a Exc each. 

Sundays resultats for judge Antonio Di Lorentzo:
Dakota - 2. best in group.
Casper - C. Causing Chaos won CC and became 3. best male. 
Dexter - 2. best male.
Celia - C. Counting Stars won CC and became 3. best bitch.

We are thrilled after yet another fantastic weekend with our precious dogs! :)

17. April
Dexter has become a father to 7 puppies in Finland. Their mother is the sweet female CH Winton Brown Girl In The Ring. His offspring page is updated. 
Winton Make My Smile - a daugther after him at kennel Winton has A hips.
3 more puppies from our C litter is getting their hips checked within this months, so all fingers are crossed for perfect results on their hips also

14. April

Winton Outrun The Sun 3 years old!

Vår fantastiske gutt Dexter har vært til sin oppdretter Vanja på kennel Winton i helgen. Da ble det en runde med bildetaking av den fine gutten vår. Dexter vil bli vist av Vanja i 2015, noe vi synes er veldig spennende! 


Our amazing boy Dexter visited his breeder this weekend. They did a photoshoot, and here are the results. He is so beautiful I think <3 This year he will be shown by Vanja :) 

12. April 
I helgen har vi vært i Bergen på NKK og NSK utstilling. 
På lørdag stilte vi Cruz og Celia på NKK. Cruz ble nr 2 av 4 i juniorklasse, Celia vant sin juniorklasse bestående av 5 og ble deretter shortlistet til "5 beste tispe".
Dagen etterpå ble Cruz igjen nr 2 i juniorklasse, han fikk også ck og res.certet. Celia ville ikke være dårligere og vant juniorklassen og vant også res.certet. Begge to sto plassen bak plassering i beste tispe/hann. Vi hadde også med oss en liten debutant i helgen, Dakota som akkurat har passert 4 mnd stilte for første gang. Hun gikk hele veien og ble Best In Show!!! 
Enda en glad nyhet har vi - Kaizer har A-hofter! 
Og Dex venter valper etter seg i Danmark - Ta en titt på hans avkom side. 

Celia and Cruz both won res.cc at NSK avd Hordaland this weekend.
Dakota made her debut in puppyclass winning Best In Show! 
Kaizer has A-hips! (C-litters page is updated)
Dex will become father to some very interesting puppies in Denmark (See more at his page under offspring)

9. April
C- kullet har rukket å bli 1 år gammel og 5 av valpene har blitt HD- røntget. 
Luna, Celia, Cruz og Casper er røntget med A-hofter. Kaizer sitt svar venter vi fortsatt på, men også det så veldig lovende ut. 

Our C-litter has had their first birthday - as a celebration some of them has been to the vet for X-ray of their hips. 
Cruz, Luna, Celia og Casper has perfect hips - result A! 

6. April 

 "Cruz Pheonix" made his swedish debut at Swedish Winner Show this weekend. And he made me so proud and a bit shocked! He was 2 best male with CAC and Junior titel! His official name is now SJV-15 Cocoline Catching Fire.

Critique: Gorgeous head and expression. Clean strong bone. Good feet, just right in body for age. A quality dog. Moves with freedom and drive, gleaming coat. Judge was Patsy Hollings, England

Cocoline Causing Chaos & Cocoline Catching Fire 

11 months

Cocoline Dazzling Darling "Dakota"
Vårt yngste medlem av familien - 10 uker gammel.

Vårt D-kull har flytett til sine nye hjem, og tilbakemeldingene har vært strålende, valpene har funnet seg godt tilrette i sine nye hjem. Her er noen av bildene vi har fått av valpene.

NO SE VCH NMB06 Kahill's Coco Chanel
10.03.2003 - 15.12.2014
Hvil i fred verdens beste Tikila, vi savner deg så utrolig mye!


Dessverre tok kreften fra oss Tikila så alt for tidlig <3

 

NO JW-17 Cocoline Catching Fire
"Comet"

Sire: GB SH CH SUPREME AUS CH Sandicam The Look Of Love
Dam: Cocoline Counting Stars
 

Pedigree - Photos - Offspring

Born: 22/12 -2016

Color: Liver/white
HD: A
Eyes: Clear (Jan. 2018)
Gonioscopi: Clear (Jan. 2018)

 Fucosidosis: Clear (out of free parents)
Born without spores!


Breeder: Kennel Cocoline
Living with: Lise (Cocoline)
Owner: Kennel Cocoline
 

Results: 

BEST OF BREED, CC, Nordic CC - NKK nat, Marianne Holmli 2018
3. BM, CC - SSRK Østersund, John Slettedal 2017
2. BM, CC - SSRK Østersund, Patrick Ragnarsson 2017
Norwegian Junior winner 2017, RCC (debut) - NKK Int, John Thirlwell 2017

Passed huntingability test, 49 points - Dag Hassel 23/9-17

 3. best puppy in group - Trønderdommeren 2017

Kritikk for Marianne Holmli, kennel Pei Fang: Vakker, kraftfull og elegant, fantastisk hode, med korr linjer og mg bra øreplass. sterk overlinje for alderen, velkroppet, super benstamme og poter, effektive kraftfulle bevegelser, supert beheng, trivelig temp og velpresentert. // Beautiful, powerful and elegant. Fantastic head, with corr lines and very good ear placement. Strong topline for age, well bodied. Super bone and feet. Efficient powerful movements, super feathering, nice temperment and wellpresented.

 

Comet is our sweetheart! He is a small boy in a big body. Always kind and gentle, loves to cuddle and be close. When you sit down he always come up and sit beside you, leaning in wanting you to scratch his belly. Comet  is a very calm boy, whom loves to work and got a fantastic search in the woods. He will be used for hunting, were he has alot of natural instincts. Comet never has bad intentions with anything he does, and he is a fantastic pack member. Slips right in with all dogs and enviroment. I have a huge gut feeling this boy will become something really special to me <3  Comet has a very well developed forchest, lovely angualited front and rear, lovely tail carriage. Fantastic coat, bone and feet. And his movements, damn this boy knows how to move. His front action is like a dream <3

kennelcocoline.com

Jamtlandsvegen 1305
7660 Vuku (Verdal)
0047 47667325 lisetromsdal@gmail.com
Drevet av Webnode