Om oss

Vi er mor og datter som driver ett lite oppdrett av engelsk springer spaniel.

Vi kjøpte vår første springer i 1991, og siden har interessen for hund og spesielt denne rasen vokst kraftig .
Vårt første valpekull så dagens lys 1. desember 2007.
Hundene våre bor sammen med oss, og er med på det meste som skjer i det dagligdagse. 
Vi er engasjerte i hundemiljøet og deltar på samlinger og miljøtreninger. Vi har også deltatt på en god del kurs oppgjennom tiden, og flere blir det nok, for man blir aldri utlært

Jeg heter Lise Tromsdal, er født -89 og kommer fra Verdal.
- tross min alder har jeg hatt springer siden 2003, og ikke angret ett sekund.


Jeg bor sammen med hundene Cruz, Marta og Dexter. En harmonisk liten familie, som jeg setter svært stor pris på.
 Jeg ble ferdigutdannet radiograf i juni 2011. Etter et opphold i Sverige startet jeg å jobbe som radiograf på Sykehuset Levanger i januar 2013.

Jeg er den mest aktive delen av kennelen. Jeg drar rundt om i landet på utstillinger, i tillegg til at jeg konkurrerer innen blodspor med mine hunder. Vi trener også en del bruks, lydighet og agility og nyter lengre turer i skog og mark flere ganger i uka. Mitt mål for framtiden er å kunne oppdrette vakre dual purpose engelsk springer spaniel, som stråler både i utstillingsringen og i jaktterrenget!

Familiens første springer kjøpte vi fra Kennel Mi Mio i 1991. Siden den dag har min interesse for hund blitt større og større. At mamma Hilde tok meg med på forskjellige hundeaktiviteter gjorde ikke lysten på egen hund mindre med årene. I mai 2003 fikk jeg endelig min egen hund, en svart/hvit prinsesse fra Kennel Kahill. Og Tikila var verdt all ventingen! Hun har vært en yppelig venn å vokse opp sammen med. Jeg og Tikila har vokst mye sammen, kunnskap og erfaringsmessig. Vi har prøvet og feilet, og opplevd så utrolig mye minnesrikt sammen. Jeg kunne ikke drømt om en bedre "første hund". Hun er en drøm å jobbe med, og tilfredstiller alltid etter beste evne.

I desember 2007 fødte Tikila 7 valper (2H+5T) etter SU(u)Ch Barecho Just A Striking Image. Jeg beholdt en brun/hvit tispe ut av kombinasjonen som het Coco Line Silky Vanilla. Chanel vokste opp til å bli en fantastisk hund. Jeg mistet desverre Chanel da hun bare var 2,5 år gammel i en tragisk ulykke. Men jeg fikk 2,5 supre år med en helt unik hund som jeg hadde kommet langt med og jeg hadde fått sjansen. Chanel hadde to Cert på utstilling, og mange Ck. Jaktanleggsprøven stod hun på med glans (fikk veldig skryt på søket, bærte kaninen hjem selv, og hentet måker andre hunder ikke ville hente på apportprøven). Hun hadde bare gått en sporprøve hvor hun nullet, men med mengdetrening så hadde hun blitt like god som Tikila.

Etter at jeg mistet Chanel i tragisk ulykke hvor hun ble påkjørt av toget etter en bilulykke vil ble innvolvert i juni 2010, dro jeg til Sverige og lånte med meg en ny hund hjem. Skulle jeg ha en ny hund så måtte jeg få tak i mens jeg hadde ferie, og denne fantastiske muligheten måtte jeg gripe. Barecho Zimply Made for Me (e. Trimere Thriller u. Wongan Romanza at Barecho) er en brun/hvit tispe. Marta fylte ett år den dagen jeg mistet Chanel (9/6-10), noe jeg synes er litt av et sammentreff. Etterhvert som vi ble kjent med Marta så måtte hun bare bli min.

Vinteren 2012 gikk jeg til anskaffelse av en liten springergutt fra kennel Winton. Jeg hadde lenge tenkt på å skaffe en hannhund som jeg kunne stille ut og ha det gøy med, og det måtte bli en hund fra Vanjas oppdrett da jeg liker disse linjene veldig godt. Når Liza fødte 7 hannhunder 19. desember 2011 fikk jeg et stort luksusproblem siden jeg hadde fått førstevalg på hannvalp. Og en kald februardag hentet jeg hjem verdens søteste Dexter.
Dexter har virkelig stått til forventningene og blitt mammas gullgutt mildt sagt. Hittil har Dexter gjort det svært bra i utstillingsringen og vist veldig gode takter bruksmessig. 

30. mai 2012 ble kennel Cocolines andre valpekull født. Mor til det kullet var Chanels søster og Tikilas datter, Frøya. Så der måtte vi selvfølgelig beholde en valp, og vips så ble Attina en del av flokken. Attina er søt som dagen er lang, og vi er blitt veldig glad i hennes fantastiske personlighet. Å ha to valper som er så jevngamle har gått over all forventning, noe som helt sikkert har med Attina og Dexters fantastiske kjemi å gjøre. De leker og storkoser seg sammen dagen lang. Attina flyttet i 2014 til deleier Irene, og hun kunne ikke fått det bedre. Attina er en perfekt hund for Irene og de to har blitt et radarpar. 

I mars 2014 fødte Marta 10 valper - far var vår egen Dexter. Med andre ord en drømmekombinasjon for meg. 9 friske og raske valper vokste opp, 4 hanner og 5 tisper. I denne kombinasjonen beholdt vi frøken Celia (Cocoline Counting Stars) som bor hos Silje Havstein. En herlig frøken som minner masse om sin pappa. Cocoline Catching Fire, Cruz ble igjen hjemme hos oss, han måtte bare bli når jeg hadde muligheten. Cruz minner litt om Dexter, men det er mest Marta som skinner gjennom i hans personlighet.

Når Attina skulle ha sitt første kull så falt valget på den estlandske hannhunden Rio - Bimbik's Haven. Den 7. desember fødte Attina 7 valper, 3 hanner og 4 tisper. Samtidig som vi ønsket Attinas valper velkommen så ble Tikila akutt syk, det viste seg at hun hadde fått en tumor på lungen. Det endte med at vi måtte la henne få slippe den 15. desember 2014. 
Litt trøst var det i å ha hennes oldebarn i valpekassa, men ingen kan ta Tikilas plass i våre hjerter... 
Dakota eller Cocoline Dazzling Darling som hun heter er valpen vi valgte å beholde, og hun bor hos mamma. Vi beholdt også en hannvalp uten på deleie fra samme kobinasjonen. Cocoline Dauntless Design, Hero bor hos Inger på Verdal. 

Sammen med hundene har jeg gått uttalige kurs, og flere blir det nok i fremtiden.

Kontakt Lise:
Mailadresse
: lisetromsdal@gmail.com
Mobil: (+47) 47667325

Adresse:
Lise Tromsdal
Jamtlandsvegen 1305
7660 Vuku
Norge

Jeg heter Hilde Kolstad, er 50 år gammel og bor i Levanger.
Jeg er den stolte eier av springerne Dina og Wilma.

Jeg har tre barn som har flyttet hjemmefra. Cathrine (f. -81) og barnebarnet Dennis (f. -04) bor i Trondheim, hvor Cathrine studerer lærerstudiene. Fredrik (f. -87) kjører betongpumpe, og bor sammen med kjæresten Christina og deres datter Tiril (f. -12) i ness, Verdal. Lise (f. -89) jobber som radiograf. Lise og jeg deler den store interessen for hund og har kennelen sammen.
Jeg jobber i Forbregd Lein Barnehage, i tillegg til at jeg jobber litt som fagprøve sensor for barn- og ungdomsarbeidere.

Vi kjöpte vår første hund fra Kennel Mi Mio i 1991. Valget falt da på en engelsk springer spaniel, som etter det har vært rasen for oss.
Jacko ble kjøpt inn som familiehund, men etterhvert som hunden vokste opp så ble vi mer og mer nyskjerrige på diverse springeraktiviteter. Jacko fikk prøve seg i utstillingsringen, lydighetringen og litt bruks.
Eldste datteren Cathrine kjøpte seg en cocker spaniel for konfirmasjonspengene sine i (-95?). Tanja var en "pensjonert" agilityhund som da kom til oss.
25. desember 1997 ble Desperados Nicoline födt i Gaupne, hun fikk navnet Tiril og kom flyttende hjem til oss mars 1998. Tiril og jeg trente hovedsaklig blodspor, men deltok også på en god del utstillinger og andre aktiviteter.
I 2000 kjöpte vi inn vorstheren Beta. Lofotrypas BTZ Beta skulle bli vår jakthund og trekkhund, og hun egnet seg utmerket til begge aktivitetene! En fantastisk vorsthe som vi har hatt stor glede av som familiemedlem.
I 2003 kjøpte Lise seg sin første hund, og dermed ble Tikila medlem av familien.
26. november 2007 ble Kennel Wintons förste valpekull födt, mor til det kullet Liza så jeg første gang som valp og allerede da sa jeg at hun vil jeg ha valp etter. Dermed ble Wilma en del av familien.
I vårt förste valpekull som er født 1. desember 2007 beholdt jeg og datteren Cathrine en tispe ut av det kombinasjonen. Men på grunn av endrede familieforhold for Cathrine kom Dina etterhvert flyttende hjem til oss igjen.

Mer utfyllende tekst kommer!

Kontakt Hilde:
Mailadresse:
hildejkolstad@gmail.com
Mobil: (+47) 91833301

 Adresse: Smeplassveien 3A, 7606 Levanger

 

NO JW-17 Cocoline Catching Fire
"Comet"

Sire: GB SH CH SUPREME AUS CH Sandicam The Look Of Love
Dam: Cocoline Counting Stars
 

Pedigree - Photos - Offspring

Born: 22/12 -2016

Color: Liver/white
HD: A
Eyes: Clear (Jan. 2018)
Gonioscopi: Clear (Jan. 2018)

 Fucosidosis: Clear (out of free parents)
Born without spores!


Breeder: Kennel Cocoline
Living with: Lise (Cocoline)
Owner: Kennel Cocoline
 

Results: 

BEST OF BREED, CC, Nordic CC - NKK nat, Marianne Holmli 2018
3. BM, CC - SSRK Østersund, John Slettedal 2017
2. BM, CC - SSRK Østersund, Patrick Ragnarsson 2017
Norwegian Junior winner 2017, RCC (debut) - NKK Int, John Thirlwell 2017

Passed huntingability test, 49 points - Dag Hassel 23/9-17

 3. best puppy in group - Trønderdommeren 2017

Kritikk for Marianne Holmli, kennel Pei Fang: Vakker, kraftfull og elegant, fantastisk hode, med korr linjer og mg bra øreplass. sterk overlinje for alderen, velkroppet, super benstamme og poter, effektive kraftfulle bevegelser, supert beheng, trivelig temp og velpresentert. // Beautiful, powerful and elegant. Fantastic head, with corr lines and very good ear placement. Strong topline for age, well bodied. Super bone and feet. Efficient powerful movements, super feathering, nice temperment and wellpresented.

 

Comet is our sweetheart! He is a small boy in a big body. Always kind and gentle, loves to cuddle and be close. When you sit down he always come up and sit beside you, leaning in wanting you to scratch his belly. Comet  is a very calm boy, whom loves to work and got a fantastic search in the woods. He will be used for hunting, were he has alot of natural instincts. Comet never has bad intentions with anything he does, and he is a fantastic pack member. Slips right in with all dogs and enviroment. I have a huge gut feeling this boy will become something really special to me <3  Comet has a very well developed forchest, lovely angualited front and rear, lovely tail carriage. Fantastic coat, bone and feet. And his movements, damn this boy knows how to move. His front action is like a dream <3