Vi driver ett lite oppdrett av engelsk springer spaniel. Vårt mål som oppdrettere er å avle frem rasetypiske dual purpose engelsk springer spaniels. Før vi utfører en kombinasjon legger vi mye tid i å finne en hannhund vi mener utfylle tispen på best mulig måte. Vi prøver å avle frem eksteriørmessig gode hunder, som også har ett godt brukshundanlegg. Men det aller viktigste for oss er å avle frem velfungerende og friske springer spaniels som kommer til varige hjem hvor de vil bli høyt verdsatt. 

Vi følger Norsk Kennel Klubs etiske grunnregler for avl og oppdrett og regler for avl satt av Norsk Spanielklubb.

Generell informasjon:

Valper fra oss flytter til sine nye hjem tidligst 8 uker gammel. Senere levering kan avtales. Før valpen leveres tar vi den med til veterinæren for ID-merking, vaksinering og helsesjekk, dette er for å forsikre de nye valpekjøperne og oss selv om at valpen er sunn og frisk når den flytter.
Vi setter stor pris på besøk (og vil helst ha minst ett besøk av valpekjøper før valpen leveres!), telefoner og mailer fra valpekjøperne før og etter levering, og vi vil prøve etter beste evne å hjelpe om valpekjøpere lurer på noe. Vi vil også være behjelpelig med klipping av valpen også etter levering, det første året er gratis, etter det vil vi ta en liten sum. Om vi har tid og kapasitet passer vi veldig gjerne valpen om familien skal bort (f.eks. på ferie).
Før valpene blir født og fra valpene er 3 uker gamle er valpekjøpere hjertelig velkommen på besøk hjem til oss for å hilse på våre hunder og valpene.

Som oppdrettere: 
Vi vil helst ha ett besøk av våre valpekjøpere før vi leverer valpen - dette for å bli kjent med valpekjøper. Vi er ansvarlig for at valpen vi har satt til verden får det bra og den oppgaven tar vi veldig alvorlig. Hundene våre er familiemedlemmer! :)
I kjøpekontrakten krever vi HD røntging av valpen når den er mellom 12 - 18 mnd. Dette er for å sikre valpens helse og det videre avlsarbeidet. 
Når du kjøper en valp av oss så er du en del av Cocoline familien - vi er tilgjengelig for deg til alle døgnets tider om det skal være noe. 
Se også lengre ned om hva vi forventer av deg som valpekjøper!

Slik har valpene det når de vokser opp hos oss:

Valpene vil sine 3 første leveukene leve i svært rolige omstendigheter, 3 uker gammel vil vi gradvis åpne opp for at mennesker og hunder kan komme og hilse på valpene.
Ved ca. 4 ukers alderen flytter valpene ut av valpekassen og vil få et større areal til disposisjon. Fra der vil de ta stor del i det dagligdagse som skjer i vårt hjem, og etterhvert vil de få utforske huset vårt. De vil får være med oss rundt om i huset, og ute i hagen/skogkanten (om det lar seg gjøre med tanke på vær og temperatur).
Etterhvert som de vokser til vil vi etter beste evne prøve å introdusere de for nye ting, og forberede de til de skal ut i den store verden. Vi vil ta med de på kjøreturer før de blir levert, og legge ned tid på å holde på med hver enkelt valp, utenfor flokken. 
Som oppdretter så legger vi mye fokus på preging og sosialisering av valper. De får leve mest mulig sammen med oss, være med på alt som skjer i det hverdagslige. Og vi vil inkludere flokken vår (både tisper og hannhunder) i livet deres tidlig, så de kan være med på å prege valpene fra de er ung. Vi åpner hjemme vårt for masse besøk, så valpene blir vant med store og små, mennesker og hunder.

Hva kjennetegner en Engelsk Springer Spaniel?
Vi ser på rasen som å være:

Springeren er en rase med gode jaktegenskaper og er en allroundhund som kan brukes på mange bruksområder. (fuglejakt, klovdyrjakt, ettersøk, spor, lydighet) 
De er glade, lykkelige, kosete, omtenksomme og trofaste venner som bare vil deg godt. 
De er svært gode turkamerater. De skal ikke stikke av når man slippes i skogen, og holder seg stort sett innenfor synsfeltet hele tiden, og de kommer inn til deg hele tiden for å ta kontakt. 
Springeren er en lystapportør, og skal apporterer på land og i vann.
De er rolige innomhus og energisk utomhus.
De elsker å jobbe, spesielt og samarbeide med sin eier.
Springeren er lettlært og veldig lærenem.
De er svært gode familiehunder!

Hva forventer vi av deg som valpekjøper?

At du vet hva det inngår å kjøpe hund - forpliktelser, utgifter, trening, sosialisering og preging av hunden, mosjonering, pelsstell osv. Frustrasjon og tårer er ikke uvanlig, men glede og lykke er desto vanligere.

At rasestandarden er lest!

At du har tenkt gjennom slike ting:

Engelsk springer spaniel er en rase som er veldig trofast og avhengig av sin eier, og vil derfor alltid være sammen med flokken sin. Derfor er det viktig at valpekjøpere har tenkt over at de har tid til å skaffe et slikt familiemedlem. 
En springer blir en middels stor hund (ca. 52 cm høy og 20 kg. tung) og krever derfor en del plass. 
Rasen krever mye pelsstell, så man må være forberedt på å tilbringe mye tid med kam, saks og klippemaskin. (Vi forventer ikke at valpen er utstillingsklippet, så lenge pelsen er flokefri/velstelt.)
Springeren krever mye mosjon, så man må belage seg på å tilbringe endel timer til mosjonering i skog og mark/etter vei. Når man er i skogen så kan de ha svært stor fart, og drar med seg både kvister og søle hjem fra turen. Om det finnes en sølepytt i veien så viker den ikke unna, heller tvert imot. 
Det er en svært matglad rase, så de kan fort finne på å forsyne seg selv av mat som står framme.
Hybelkaniner er ett kjent fenomen med en springer i hus (spesielt med tisper -like før løpetid).
De er svært glad i å bære på ting, så sko og leker blir fort transportert rundt om i huset viss de ligger tilgjengelig. 

Sist men ikke minst forventer vi at du vil gi hunden din den omsorgen og kjærligheten den fortjener.

*Som oppdretter prøver vi etter beste evne å gi valpen et godt fundamentent, som dere valpekjøpere skal bygge videre på. Dere vi ha store muligheter til å påvirke det endelig resultatet gjennom sosialisering, preging og trening av valpen.*

Har du noen spørsmål, kontakt oss gjerne!
lisetromsdal@gmail.com – 47667325 (Lise Tromsdal)

Valper fra oss blir levert med:

- NKKs kjøpekontrakt.
- Forhåndsregistrert i NKK med forsikring i Agria 
(som valpekjøperne kan ta over.)
- ID-merket og 1 uke gammel helseattest.
- Vaksinert og behandler mit innvoldsorm.
- Valpefor.
- Valpeperm med nyttig info og div. goderåd.
og info om valpenes foreldre.
- Hjelp og veiledning til klipping og stell.
- Oppfølging til valpekjøperne og gratis klipp av valpen det første året.
- Klipping til redusert pris.
- Behjelpelig med hundepass (om vi har mulighet).
- Mulighet til å få skaffet hundeutstyr billigere enn i dyrebutikk.

Deleier/forvert
Når vi har et valpekull er det ikke bestandig vi har mulighet til å beholde en valp selv. Derfor er vi noen ganger på utkikk etter Deleiere til en valp fra et valpekull.

Når valpen flytter fra oss vil oppdretter og den nye eieren stå sammen som eiere på hunden. Den nye hundeeieren får valpen mot at vi har rett på å låne med oss hunden på hundeaktiviteter, og ha to valpekull etter den (eventuelt 1). Derfor er det viktig at en medeier ikke bor alt for langt unna oppdretter (Trondheim - Nord-Trøndelag)
Den nye hundeeieren får selv stå for utstyr, mat og forsikring på hunden (vi vil her være behjelpelig med utstyr og fôr til redusert pris). Oppdretter vil stå for avlsforsikring, og selvfølgelig betale egenandelen om det skjer noe med hunden når vi har ansvar for den. HD-røngten deler man på å betale, øyelysning og andre tester i forbindelse med avl betaler oppdretter. Alle kostnader som er tilknyttet de aktivitetene vi tar med oss hunden på, og valpekullene vil vi stå for.

Hva forventes av hundeeieren:
Er villig til å samarbeide.
Hunden får et godt og varig hjem.
Hunden holdes i god pelskvalitet og kondisjon.
Hunden trenes og aktiviseres etter dens behov. 

Som oppdrettere vil vi:
Ta stor del i hundens liv. 
Ha rett på valpekull etter hunden.
Låne med oss hunden på utstillinger og andre aktiviteter (helger, men også kanskje ukedager)
Klippe hunden gratis.
Passe hunden når familien skal på ferie/være borte.

Høres dette interessant ut? Kontakt oss for mere info.Deleier/forvert

 

NO JW-17 Cocoline Catching Fire
"Comet"

Sire: GB SH CH SUPREME AUS CH Sandicam The Look Of Love
Dam: Cocoline Counting Stars
 

Pedigree - Photos - Offspring

Born: 22/12 -2016

Color: Liver/white
HD: A
Eyes: Clear (Jan. 2018)
Gonioscopi: Clear (Jan. 2018)

 Fucosidosis: Clear (out of free parents)
Born without spores!


Breeder: Kennel Cocoline
Living with: Lise (Cocoline)
Owner: Kennel Cocoline
 

Results: 

BEST OF BREED, CC, Nordic CC - NKK nat, Marianne Holmli 2018
3. BM, CC - SSRK Østersund, John Slettedal 2017
2. BM, CC - SSRK Østersund, Patrick Ragnarsson 2017
Norwegian Junior winner 2017, RCC (debut) - NKK Int, John Thirlwell 2017

Passed huntingability test, 49 points - Dag Hassel 23/9-17

 3. best puppy in group - Trønderdommeren 2017

Kritikk for Marianne Holmli, kennel Pei Fang: Vakker, kraftfull og elegant, fantastisk hode, med korr linjer og mg bra øreplass. sterk overlinje for alderen, velkroppet, super benstamme og poter, effektive kraftfulle bevegelser, supert beheng, trivelig temp og velpresentert. // Beautiful, powerful and elegant. Fantastic head, with corr lines and very good ear placement. Strong topline for age, well bodied. Super bone and feet. Efficient powerful movements, super feathering, nice temperment and wellpresented.

 

Comet is our sweetheart! He is a small boy in a big body. Always kind and gentle, loves to cuddle and be close. When you sit down he always come up and sit beside you, leaning in wanting you to scratch his belly. Comet  is a very calm boy, whom loves to work and got a fantastic search in the woods. He will be used for hunting, were he has alot of natural instincts. Comet never has bad intentions with anything he does, and he is a fantastic pack member. Slips right in with all dogs and enviroment. I have a huge gut feeling this boy will become something really special to me <3  Comet has a very well developed forchest, lovely angualited front and rear, lovely tail carriage. Fantastic coat, bone and feet. And his movements, damn this boy knows how to move. His front action is like a dream <3