:: Nyheter 2012 ::

31. Oktober

En liten oppdatering:
Vår lille maskot Gizmo har hatt damebesök og skal dermed bli pappa rundt nyttår. Vi er veldig spente på denne kombinasjonen og krysser fingrene for at det blir födt noen nydelige små röde nyttårsbarn. Bilde av kjäresteparet kommer, se mer på kennel Actiontail.
Jeg og Gizmo var på et svärt nyttig handlerkurs forrige helg, Hilde gikk med Wilma. Og det var SÅ lärerikt! Jeg anbefaler alle å gå på handlerkurset til Marit Jenssen! Så nå er det bare å trene for meg og Gizmo, for han er nemlig påmeldt til NKK Lilleström, iiiikk! Aldri har jeg stilt dverg pinscher för, men det går vell det også.
Også har jeg fått tilsendt bilde av Fröya på ettersök og nytt bilde av Lady, men siden Attina var så snill og tygget på strömledningen min her om dagen så har jeg svärt begrenset med ström på dataen.... Så bilder kommer etterhvert!
Attina er ferdig med tannfellingen, og alle tennene kommer opp akkurat slik de skal. Om 2 uker skal hun på utstilling og jeg vet om minst 4 andre valper som kommer, så noen forhåpninger har vi ikke, men vi gleder oss stort til å gjöre debut i ringen.
De neste helgene fremover nå skjer det svärt mye, vi skal på totalt 4 utstillinger i 3 forskjellige land. Så det blir spennende! :) Og om 6 uker så flytter vi tilbake til Verdal :D

15. Oktober

NKK Int. Hamar - 43 springere påmeldt, og Dexter ble "5. beste hannhund!" i en sterk hannhundklasse. Vi er så stolte av Dexter og hans prestasjoner bare 10 mnd. gammel. 

Legger med et arkivfoto av Dexter som valp :)
  

12. Oktober

B-kullets fotoalbum er oppdatert med bilde av fine Caza :)


11. Oktober

På Verdal har vi hatt på besøk av Carma (CL Cherry Martini) i 3 dager. Det har vært så trivelig å få passet henne, og oppleve hvordan hun har utviklet seg både ekteriørt og mentalt. Hun er en sosial, lydhør og trivelig tispe som er aktiv i skogen og en fryd å ha i hus.

Coco Line Cherry Martini "Carma" 4 1/2 mnd.


Hodebilde av søte Carma :)

Attina er snart ferdig med tannfellingen, bare hoggtennene og noen jeksler gjenstår nå. Hun har stagnert litt i vekst, men snart skyter hun nok fart igjen. Per dags dato er hun 41 cm. høy og 12 kg. tung. Hun får nå måltid 2 ganger for dag, jeg sluttet med det tredje måltidet da hun ikke spiste opp maten sin.
Jeg har nå laget et nytt album "B-kullet" i Fotoalbumet hvor jeg har lagt inn noen bilder vi har fått fra valpekjøpere. Bilder jeg får på bildemeldinger har for dårlig bildekvalitet desverre.


Attina 4 1/2 mnd. gammel.

2. Oktober

Marta (Barecho Zimply Made For Me) er øyelyst UA!

Attina har nå passert 4. mnd og mister tenner som bare det. Hun har også utviklet seg bra synes jeg:


24. September

Tiden går fort når man har det gøy (les også: mye å gjøre).
Men i helgen var det tid for utstilling igjen, og denne gangen skulle Dexter debutere i juniorklasse! Min nyblivne junior skuffet ikke og ble tilslutt 2. beste hannhund med res. cert! :D På samme utstilling stilte Dexters mamma som ble BIR og senere BIS2. Vi gleder oss veldig til fortsettelsen - neste utstilling nå blir NKK Hamar i midten på oktober, för jeg og Marta skal på jentetur til Danmark og nordisk vinner i november. Vi har totalt igjen 5 utstillinger i år før sesongen er over - for nå har virkelig sesongen startet for vår del :) Og planen er også at lille Attina skal få debutere som valp på den ene utstillingen hun har mulighet til å stille på.

Attina vokser for hver dag men er fortsatt en liten fröken. Men det er ingenting som stopper den damen, hun er en liten modig fröken som elsker fart og spenning. Idag lekte Attina (10,5kg) med nabohunden på 55 kg, det var kjempemorro :) Hun har nå klart å brekke 2 hoggtenner til, men disse slipper jeg heldigvis å trekke. Hun er en mester til å henge seg fast i bånd, ører og lignende, og da skjer det fort uhell. Hun er i full gang med tannfellingen nå. Og har utviklet seg ellers veldig positivt eksteriørmessig den siste tiden :)
Det vil bli oppdrettet et album med eget album for Attina og et for bilder jeg mottar fra de flotte valpekjøperne våre etterhvert.

Marta har kommet med løpetid, 3 uker tidligere enn beregnet. Så da ble det helt umulig for oss å få utført den planlagte parringen (siden hun er i høyløp etter 5 dager), så da blir det at hun skal ha kull hos sin oppdretter til våren i stedet.


Dexter 9 mnd. gammel.
Hans side er oppdatert med noen nye bilder.


Attina lever livets glade dager :)
Hennes side er oppdatert med nytt hodebilde.

28. august

Bare 2 dager gjenstår før vårt siste valpekull blir 3 mnd gammel. De har alle nå vært hos veterinæren og fått sin 12 ukers sprøyte, og vekten på de vi har hørt ligger på ca. 8,5 kg. Så de er veldig gjevne i størrelse denne gjengen. Attina er faktisk 7,5 kg nå, og har endelig begynt å spise godt med mat. Merkelig nok spiste hun som en gal når Daniel ga henne mat, og knapt noe når jeg ga henne mat. Men nå spiser hun store mengder mat hver dag og har blitt en lubben valp, og er blitt så søt. Små valper skal jo være bittelitt tjukke :)
Kaizer (CL Raspberry Mojito) har begynt på valpekurs og Sissel var kjempefornøyd med gutten sin. De hadde hatt en kjempebra start på første kurs dag. Også flere av valpene skal igang med kurs utover høsten, så det blir spennende å høre hvordan det går med de.
Attina har lært seg å gå fint i bånd, sitt, litt og gå fint ved foten med øyekontakt. Hun har imponerende god konsentrasjon når vi trener, men tålmodigheten er ikke så god enda, så "bli" sitter litt langt inne, men vi øver :)

Under legger jeg med tre bilder fra da vi var på besøk til søte Bella (CL Blueberry Muffin) og et som viser flere bilder av Attina in action-


Attina og Dexter prøver å fange Bella.


Søteste Bella <3


Ingen tvil om at disse to er søstre ;) Bella t.v. Attina t.h.


Attina, en lykkelig og aktiv valp :)

22. august

På søndag tok vi turen til Oslo, der skulle vi delta på NKK Bjerke. Dagene før utstilling legger vi som vanlig ned mye tid i hundene og spesielt pelsene til hundene slik at de blir presentert på best mulig vis. Vi klipper, bader, blåser og føner de. Men denne helgen kunne vi gjerne spart oss for det, for rundt ringen vår var det masse vann og gjørme, så verken vi eller hundene var rene når vi dro derfra ;) Men men... Marta stilte i championklasse og ble der nr 4 av 6, med CK. Dexter sto søsteren sin i kampen om BIR Valp og ble senere BIG4, og dette var hans siste runde i ringen som valp, neste gang er han junior :D Så nå må det trenes, siden han skal konkurrere mot de store gutta ;)
Etter utstillingen dro vi til Bella (CL Blueberry Muffin) og hennes familie på besøk. Vi slapp hundene i hagen og der var det virkelig gjennsynsglede! Attina og Bella lekte og lekte sammen, og klarte ikke gi helt slipp på hverandre selv om de begge var kjempeslitne på slutten. Dexter syntes også det var kjempekult å treffe Bella igjen og var en ivrig deltaker i lekingen. Marta derimot syntes de grillede hamburgerne vi fikk servert var mye mer spennende ;)
Vi fikk også klippet Bella litt og hun ble så fin, hun utvikler seg kjempefint og er en kjempesøt tispe! Og hun var en så snill og medgjørlig valp, det var så trivelig å treffe Bella og hennes familie igjen. :)
Bilder kommer!

14. august

Ferien er over for denne gang, og hverdagen er for fult tilbake.. Og med en valp på 8 mnd og en på 11 uker så har man nok å henge fingrene i må jeg få påstå. Sammen er de gull - storkoser seg og leker som bare det, men de roter og skitner til seg hele tiden også... På søndag skal Dexter og Marta på utstilling, så nå er det klipping av hund som står på timeplanen, derfor hadde det vært fint om de kunne holdt seg rene så jeg ikke ødelegger saksene mine. Attina fikk også en klipp i går, jeg valgte å klippe henne mens hun sov, så får vi heller ta kampen neste gang hun må under saksa. De første gangene jeg klipte Dex alene, lå han og hylte på klippebordet. Det hadde han ikke tenkt å være med på! Og frøken Attina er en mer bestemt dame, så dette kan bli morro ;)
For et par uker siden deltok jeg og Dina på NM i blodspor - Attina var med som maskot, noe hun egnet seg veldig godt til. For Dina gikk det ikke fult så bra da hun gikk ut på ferskspor på første rettstrekke, og selv om jeg tok henne tilbake valgte hun og ikke fortsette på blodsporet. Bedre lykke neste gang..
Tikila var på sporprøve denne helgen - i ett svært krevende spor klarte hun å komme til slutten etter å ha jobbet steinhardt! Hun ble belønnet med en fortjent 1. premie for strevet. Flinke gamledamen vår!

Bildet over viser Tikila fra en trening jeg og Kathrine Moen Bratteng hadde i sommerferien. Tikila fikk være med som fugleredder i tilfelle en av hundene våre (Dexter og Bitten) ikke ville hente fuglen. Og Tikila gjorde jobben kjempebra, svømmer fortsatt så stødig og har et veldig godt grep om viltet :)

Dexter var som sagt med og trente, og han syntes det var kjempekult å få hente and på vannet og kanin i skogen.
Han elsker å svømme så jeg hadde stor tro på at han skulle klare å hente inn anden, selv om han aldri hadde luktet på en død and før. Og han skuffet ikke, helt instiktivt apporterte han anden og kaninen (i slutten av slepesporet) med den største selvfølge :)

Så litt oppdatering om valpene våre:
Vi er så fornøyde med tilbakemeldingene fra våre valpekjøpere. Alle valpene har blitt godt knyttet til sine nye familier, og har begynt å lære seg kommandoer og regler. Valpekjøperne er kjempefornøyde med sitt nye familiemedlem, og valpene er garantert like fornøyd med sine eiere :)

Attina - Er en intelligent og fornøyd frøken. Hun storkoser seg sammen med Dexter og Marta og har funnet seg godt til rette i leiligheten vår. Hun har også vært hjemme alene sammen med de andre hundene to dager nå, jeg er hjemme i lunsjen og alt i skjønneste orden heldigvis :)
Attina har også vært hos dyrlegen, hun klarte nemlig å brekke en hoggtann (i underkjeven) når vi var på hytta. Tannen var brukket ved nerven så i fare for betennelse i kjeven så måtte den trekkes. Men når det er sagt så hadde nok eier mer vondt for hunden sin enn hva hunden selv hadde. Hun var ikke påvirket i det hele tatt :)

Bella - Er en trygg frøken som sover i buret sitt om natten og har kommet godt i gang med burtreningen på dagtid. Bella er så heldig at hun har en stor hage å leke seg i, og to eldre menneskesøstre å leke/trene med. :)

Caza - Beskrives som trygg, glad og utforskende av sin nye familie. Caza har også to menneske søsken å leke med. Hennes storesøster Signe har blant annet planer om å prøve seg litt på klikkertrening med henne :) Desverre fikk jeg ikke til å åpne bildene jeg fikk mailet av henne.

Kaizer - Gromgutten tilbragte de første ukene sammen med sin nye familie på hytta, hvor de blant annet var på bærturer og spiste død  krabbe i fjæra ;) Han har nå kommet til sitt hjem i Trondheim hvor han allerede har fått feiret sine tvilling søstres fødselsdag sammen med fult av barn, noe som garantert falt i smak.

Lady - Var igjen til oss helt til søndag, så det var trist å sende henne fra seg etter å ha hatt henne så lenge. Men hun storkoser seg i sin nye familie. Hun har funnet seg godt tilrette hos Anne Marit og shaeferen Peggy. Hun har allerede fått prøvd seg på å gå sitt første spor :)

Tyra - Er en morsom og snill frøken. Hun tilbakte en liten uke hos mamma Frøya og Rolf, før hun flyttet videre til sin nye familie. Hun og Frøya kommer til å møtes en del, noe begge hundene setter stor pris på. Tyra og Frøya leker og koser seg så godt sammen. Og når hun ikke har besøk av mamman sin så har hun to eldre menneske brødre som gjerne blir med henne og leker :)


Carma - Er en koselig og trygg jente som familien koser seg mye sammen med. Carma har allede rukket å gå mange turer i nærområdet  og vært en tur på hytta. Hun har også to menneske søsken som er veldig opptatt av henne, og det ser virkelig ut som at de har blitt veldig gode venner:


30. juli

Et nytt eventyr har startet for valpene - og jeg har fått oppdatert mye på hjemmesiden.

Men først og fremst vil jeg sende en stor gratulasjon til vår dyktige valpekjøper Kirsten som forrige uke tok med Coco "Coco Line's Strawberry Symphony" til Sverige og gikk seg inn til en 1. premie, og ble dermed Svensk viltsporchampion!! :)

På torsdag forlot første valp redet, da dro Carma (Giselle) til sin nye familie i Molde. "Storesøster" Ingvild hadde kjøpt bamse til lille Carma, og den falt skikkelig i smak. Carma startet hjemreisen med å sove i vel 2 timer, før hun våknet og måtte ut. Også hjemme hadde hun funnet seg godt til rette. Både familien og hunden virker veldig fornøyd med den nye tilværelsen, herlig :)
 

Carma avbildet med sin nye familie :) - som også var den eneste familien vi husket å avbilde...

Fredag dro mamma Frøya, Tyra og Caza til Sunndalsøra. Hilde og Odd Arne skulle kikke på en bil til eldstedatteren så da ble det kombinert med levering av valper, og valpenes mor. Tyra skal bo sammen med mamma Frøya i en uke til hennes nye familie kommer hjem fra Norway Cup. Caza ble hentet lørdag også derfra har vi fått kjempefine tilbakemeldinger, hun sover i buret sitt gjennom hele natten og virker som en trygg valp. Vi setter så stor pris på slike tilbakemeldinger :)
Også gromgutten Kaizer flyttet på lørdag, han dro rett på hytta i Fosen. Og der fikk nok gutten sjarmert mange med sin blide og utadvente personlighet kan jeg tenke meg. Tilbakemeldingene sier at også han er en fornøyd og trygg valp :) 

Her er gutten avbildet før han flyttet.
Og igår flyttet Bella som skal bo sammen med sin nye familie i Oslo. Første etappe gikk til hytta deres på Kvitfjell i går før de legger ut på siste etappe idag. Turen hittil har gått kjempebra, og Bella har oppført seg eksemplarisk hele bilturen.

Igjen sitter jeg med Attina og Lady. Lady skal være her til vi drar tilbake til Torsby etter ferien. Attina kommer til å bo hos meg og Daniel sammen med Dexter og Marta. Dexter tar rollen som storebror veldig alvorlig og bruker store deler av dagen på å leke med de små :)
Også Lady og Attina oppfører seg veldig bra, og i går var de faktisk med storhundene i skogen i 30 min. Vi var rundt myren og ned til elva en tur. Småjenten følger på de, og er stort sett foran meg på stien.

Vi håper at det fortsetter å komme inn like gode tilbakemeldinger fra våre valpekjøpere. Etterhvert håper vi på å få mailer med bilder som vi kan legge ut på hjemmesiden.
Attina har fått ny side under våre hunder, kullets side er oppdatert med 8-ukers bilder, også er det foretatt en hel del små oppdateringer her og der...

25. juli

Litt valpenytt:
I dag er valpene 8 uker gammel, og er dermed leveringsklare. Det blir trist at valpene flytter, men det blir så godt for valpene å flytte til sine nye familier og få full oppmerksomhet.
På mandag tok vi tur til dyrlegen for helsesjekk, vaksinasjon og id-chip. Det var såvidt vi hørte pipe i løpet av kjøreturen, og vi var forberedt på hyling. Så det var vi veldig imponert over :) Hos veterinæren undersøkte de undersøkelsesrommet grundig før de alle sammen la seg til å sove på gulvet. Helhetsinntrykket vi fikk hos dyrlegen ble derfor: et rolig og trivelig valpekull. Etterpå tok vi turen til min tante som bor på Levanger, der fikk valpene løpe løse i hagen. Og de elsket det, de løp overalt og koste seg skikkelig. Dette valpekullet er rett og slett herlige, vi er så fornøyde med de :) Jeg legger med nye bilder, også kommer det ståbilder av de 8 uker gamle i løpet av noen dager.


Attina får beholde navnet sitt og blir igjen på kennelen.


Belle er jeg usikker på hva skal hete. Hun skal flytte til Skøyen, Oslo.


Colette skal hete Caza, som betyr "å jakte". Hun skal flytte til Molde.


Kaizer skal flytte til Trondheim.


Eve heter nå Lady, og skal flytte til Harestua.


Felicia heter nå Tyra, og skal flytte til Sunndalsøra.


Giselle heter nå Carma, og hun skal flytte til Molde.


Storebror Dexter synes det er morro med valper.


Attina og tante Dina


De voksne synes også det er morro å leke.

13. juli

Valpene har nå passert 6 uker. Alle valpenes familier har kommet og hilst på, noe vi setter stor pris på. Og jeg tror ikke valpekjøperne syntes det var så dumt å hilse på de søte små valpisene heller ;) De har fått sin 3. ormekur, og da ble de også veid. Attina veier 2,9 kg. Eve veier 3,4 kg. Belle, Felicia og Giselle veier 3,5 kg. Og Colette & Kaizer veier 4kg.
Valpene utvikler seg veldig positivt synes vi. De vokser, spiser masse mat, leker en hel del, roter masse og storkoser seg hver dag :) 
De koser seg når de får springe rundt på plena, og hjelper veldig gjerne til å skifte bordkleding på huset. De løper rundt omkring og viser ingen redsel for hamringen og sagingen som foregår rundt dem. Helst vil de være med på alt som skjer, akkurat som spanieler skal være. Og nå har Frøya og Dina har begynt å oppdra de når det trengs :)


Avslapping i hagen.


Eve stikker av med kaninskinnet.


Attina har funnet rypefjæra.


Kaizer nyter oppmerksomheten ;)


Dina vil leke :)


Her skal det bygges!


Det jobbes for fult!


Denne pinnen må nok makuleres!


Sånn skal det gjøres ;)


Er jeg ikke søt?


Eve tester ut agility ferdighetene?

10. juli

Clubshow 2012 - Arboga

På søndag tok vi turen til Arboga hvor Clubshow ble arrangert. Clubshow er hovedustillingen for springer spaniels i Sverige, og der var hele 154 voksne hunder og ca. 30 valper påmeldt. Det var en kjempebra utstilling, alt var så bra arrangert av arrangørene! Og det var så koslig å treffe igjen kjente og ukjente hundevenner :) Med meg hadde jeg Marta og Dexter.

Først ut var Dexter. Gutten slutter aldri å imponere, og jeg blir mer og mer glad i den lille tullingen for hver dag som går <3 Han oppførte seg kjempebra i ringen, selvfølgelig tullet han litt, men stort sett så løp han med sine vakre langstrakte bevegelser. Å stå det kan han. Så det er supergøy å vise han :) I en stor klasse med 11 hannvalper ble han plassert som nr. 1! Han ble slått av en vakker tispe som senere ble BIS valp.


BIR - BIM valpklass 2 - High Score Flirting With Fire - Winton Outrun The Sun

Dexters dommer var engelske Trudy Topliss som er innehaver av kennelen Beresford, som er kjent for å oppdrettet en rekke vakre springere. Kritikken til Dex: Very smart liver/white boy shown in excellent coatpresentation and condition. Super outline, clean flowing lines, althrough strong body, decent bone.His head is masculine and balanced but I would prefer a darker eye, will improve with time. Moves soundly with free flowing action. (Det finnes nye bilder i fotoalbumet hans)

Deretter hadde jeg en lang pause hvor jeg koste meg ringsiden, før det var dags for Martas tur i en stor championklasse. Marta er så gøy å stille for tiden! Hun legger seg i bånden og ruser av sted, herlig!! Jeg var veldig spent før vi gikk inn i ringen for dommer Diane Scott hadde sendt ut flere vakre hunder med Very Good. Og det var også 4-5 championtisper som fikk den premieringen. Derfor ble jeg veldig fornøyd når vi fikk Excellent. Vi fikk også CK, men ble ikke plassert i klassen. Men jeg er veldig fornøyd likevel, Marta gjorde en god jobb. Litt flinkere kunne hun vært på å stå stille men ;) Kritikken hennes: Excellent type, well proportion. Beautiful balanced head, dark eye. Good straight front, good shoulder/upper arm. Strong overal. Moved with purpose and drive.


Marta smiler pent til fotografen - Ja dette er faktisk et smil ;) 

Så videre til småtrollene! I morgen blir de 6 uker, tiden går fort!
De vokser stadig og deres personlighet kommer mer og mer fram for hver eneste dag. De elsker å løpe rundt på plena noe de får lov til ganske ofte når været tillater det. Også er de endel på altanen, da har de mulighet til å gå inn på stua om de vil, en god mulighet spesielt Attina og Colette benytter seg mye av. De vil jo være sammen med mennesker hele tiden jo :) Ene veggen på stua holder også på å blir renovert så de får oppleve en god del hamring og bråk i løpet av dagene, men det bryr de seg svært lite om :)


Kaizer i farta :)


Blomsterpiken Belle


Belle viser frem sin lille tjukke valpemage :)


Colette i jungelen :)


Kaizer drar i snora til fotografen ;)


Eve apporterer en blomst :)


Felicia gjør det hun er flinkest til - å se søt ut! :)


Giselle sitter i blomsterbedet :)

7. juli

SSRK Värmland - Sunne
Idag har jeg vært på utstilling i Sunne, Sverige. Med meg hadde jeg Marta og Dexter.

Først ut var min lille Dex som for dagen også syntes det var kjempemorro i ringen, han deltok i valpklass 2 sammen med 3 andre hannvalper. Han ble plassert som nr 2, og fikk hederspris. Noe vi er veldig fornøyd med :) Og han fikk en herlig kritikk: Super hane, utmerket typ och storlek. Maskulint och välskuret huvud, lite lösa ögonlock. Vacker halslinje, ska annu sätta sig lite i fronten. Super kropp for sin ålder. Stark och normal vinklad bakstall med breda lår. Utmerket benstomme. Kompakte tassar. Mycket fria och härliga rörelser. Go päls. Fantastisk välpresenterad. Härligt temperament.

Deretter var det Martas første tur i den svenske championklassen. Der ble hun plassert som nr 3 av 4,  med to veldig vakre tisper foran seg. Kritikken: Mycket välbalanserad tik av utmerket typ och helhet. Klassisk modell. Feminint välskuret huvud med härligt uttryck. Välvinklad fram och bak. Super överlinje med flytande övergång hals-marke-rygg. Långa effektiva rörelser. Utmerket benstomme. Korrekt ock välpresenterad päls. Trevlig temperament. Välvisad.

I morgen skal vi til Arboga, der er det hele 160 springere påmeldt! Vi gleder oss stort!!! :)

Jeg har lagt ut nye bildere av valpene 5 uker gamle. Valpene flyttet ned på vaskerommet for en tid tilbake, og storkoser seg der. Også får de være store deler av dagen på altanen når været tillater det. De er forstatt kjempeherlige alle sammen, og det er svært vanskelig å velge hvilken man skal beholde. De fleste av valpenes nye familier har vært på besøk, og det er noen supertrivelige familier valpene våre skal flytte til! Valpene vil få en spennede framtid sammen med de nye familier, og vi gleder oss til å se hva fremtiden bringer for denne herlige gjengen.

3. juli

Da har jeg lagt ut ståbilder av valpene 4 uker gamle. De ligger på kullets egen side. Bilder fra utstillingen kommer etterhvert :)

2. juli

Helgen har gått i brukt til to-dagers utstilling. Vi er veldig fornøyd med helgens resultater, og ikke minst med våre superflinke hunder!

Lørdag var det Norsk kennel klubbs utsilling:
Dexter var påmeldt som valp og gjorde en strålende jobb, selv om det ble litt vel mye hopp og sprett til tider. Han gikk hele veien og ble Best I Gruppen!!! Jeg er så stolt av den dyktige og pene gutten min. Dagen etter skulle han delta i Best in show finalen, men den rakk vi desverre ikke...
Wilma vant åpenklassen med CK, Dina nr. 2 i samme klasse.
Også var det på tide å törke stövet av vår lille maskot denne dagen, for förste gang på 2 år skulle Gizmo (DP) endelig få vist hvor fin han er i utstillingsringen. Gizmo gjorde en superbra jobb og ble belönnet med res. Cert og ble 4. beste hannhund av 21 påmeldte hannhunder!! Vi er så stolte av musa vår <3 I tillegg öyelyste vi han denne dagen, og han er Fri for øyesykdommer.

Søndag arrangerte Norsk spaniel klubb avd. Tröndelag utstilling:
Dexter skuffet heller ikke idag og slo 4 andre springervalper för han ble BIR, og senere BIS3! :)
Dina vant åpenklassen med CK denne dagen, og Wilma ble nr. 4 i samme klassen.
Marta fikk også väre med i dag og hun ble nr 4 i CHK med CK.
Jeg hadde også gleden av å stille to nydelige springergutter denne helgen, best gikk det vel for Frankie (Fansome Son Of Man som fikk res. Cert på söndag og ble BIS3 brukshund.)

Jeg har ikke rukket å oppdatere hjemmesiden med ståbilder, men det blir i løpet av dagen/morgendagen. Kosing og besøk av valpekjøpere har blitt prioritert. Så nå har 2 av valpenes nye familier vært her, og tilbakemeldingene er at det er 7 utrolig søte valper Fræya og Prince har laget ;)

28. juni

I dag har dagen bestått av valper, valper, besøk og mere valper. Herlig! De er så skjønne, det er så fasinerende at de bare 29 dager gamle allerede er så sosiale og glade i å leke. De sover ennå svært mye, men i korte stunder våkner de til, da går det i lek, mat, fornødende og mere lek. Vi har idag prøvd oss på å stå fint på bordet, det var ikke så kult altså. Men bilder fikk vi nå til. Noe klokere vet jeg ikke om jeg ble derimot... Ståbildene kommer i løpet av helgen :)
Mine hunder Marta og Dexter har fått hilst på valpene, og jeg er imponert over spesielt Dex som var veldig rolig rundt de selv om han er en lykkelig 6 mnd. gammel valp selv. Marta var svært opptatt av de, og viste ikke helt hva hun skulle gjøre med de :p Frøya synes det er helt greit at både mennesker og hunder besøker valpene, og tar alt med svært stor ro.
Alle valpene er veldig sosiale og lekne valper :)


Lille Attina - en meget morsom liten dame, hun er svært leken og er en av de som er mest frampå av valpene. Her byr hun opp de voksne hundene på andre siden av grinda til lek :)


Belle - her godt plassert sovende mellom Hildes bein er en rolig og avslappet valp. Hun er svært glad i kos og vil gjerne sove inntil oss når vi sitter sammen med dem.


Colette -  Legger gjerne ut på oppdagelsesferder med halen logrende. Hun elsker og leke, og er svært flink på å lage lekelyder.


Kaizer - Er valpen som sjarmerer alle. Han elsker mennesker og hunder, søker mye kontakt og er veldig glad i å leke. Han er også en av de som legger ut på oppdagelsesferd alene.


Eve - Har nok den mest aktive halen. Hun er svært glad i å leke, og storkoser seg når hun får sitte i fanget.


Felicia - Er en utrolig søt jente, som sjarmerer mange. Hun en rolig og bedagelig valp, som liker svært godt både lek og kos.


Giselle - Er en av de mest frampå valpene. Hun springer gjerne rundt med en leke i munnen og sover veldig gjerne i fanget.


Marta får hilse på valpene. Kaizer synes det er stas å få hilse på nye hunder.


Kaizer, Colette og Felicia


Leke??? - Kaizer og Marta


"Storebror" Dexter får hilse på valpene - Eve


Tante Dina må inn til valpene. Så om vi ikke åpner grinda så tyr hun til andre alternativer...


Attina


Belle og Kaizer

25. juni

Her kommer bildene jeg lovet tidligere idag (siden klokken ikke har passert midnatt helt ennå...) De neste dagene kommer til å gå fort fort fort, så hjemmesiden vil ikke bli prioritert før jeg ankommer Verdal på onsdagskveld. Og selv om fokuset bare vil være på de små firbeinte så skal jeg prøve å få lagt inn et lite inlegg i løpet av onsdagskvelden :)
Jeg skal få registert kulle i NKK de nærmeste dagene nå, og da må de få egne stamtavle navn. Og temaet for gjengen blir min opprinnelige plan fra laaangt tilbake om et "Bær-kull". Vi har en Strawberry Symphony i det første valpekullet også, men pytt, vi skal nok klare å skille de likevel ;)
Navnene blir:
CL Strawberry Delight
CL Cherry Blossom
CL Berry Kiss
CL Miss Raspberry
CL Cherry Martini
CL Blueberry Muffin
CL Raspberry Mojito

Dexter har en kullbror på 6mnd. som søker nytt hjem pga. sykdom hos eier. Derfor ønsker gutten seg en nytt og varig hjem, han er svart/hvit og kjempesøt! Se mer på valpesiden.


Attina - den minste frøkenen, og den med mørkest brunfarge.


Belle - En av de med mest tegninger (brunt) på kroppen. Også har hun sin mormors laaaange ører.:)


Colette - Den mest spesielle tegnede valpen. En mørk og en veldig lys side.


Kaizer - den eneste gutten og et stort sjarmtroll med sitt sosiale vesen.


Eve - Har mye hvitt på kroppen. Har helt fra fødselen vært en man lett legger merke til.


Felicia - Minner meg så mye om Frøya og tante Dina i hodet.


Giselle - Jenta med den utrolig vakre pigmenterte snuten.

24. juni

Tiden springer i fra oss! Men nå er nye hodebilder av valpene på plass. Valpene var ute en liten tur i det fine været i helgen. Under legger jeg med en del bilder av de. Og imorgen kommer det bilde av hver enkelt av de som ligger i gresset :)


Mamma Frøya og valpene - valpene har litt dårlige manerer i matveien ennå, derfor er det litt vanskelig å se at det faktisk er en matskål de står irundt ;)


Frøya har også hatt besøk av sin matfar Rolf i helgen :)


Giselle


Tikila ligger og beskuer sine barnebarn. Belle til venstre, Eve og Felicia. Attina lengst bak.


Lenader kikker på valpene - Eve og Colette? leker


Kaizer får en god kos av Leander.


Jeg MÅ til mamman min!!! - Kaizer


Frøya ser litt omringet ut :p


Sa du noe? Colette (og Attina)


Så trøtt man blir av å ha det gøy! - Belle


Powernap? Colette


Dukkesøte Felicia, med mat over hele seg :)


Jeg vil ha oppmerksomhet! :) -Kaizer


Valpene elsker mat. De får nå oppbløtt RC starter. Fra nederst til høyre (går med klokka): Kaizer, Colette, Felicia, Belle, Eve, Attina og Giselle.


De begynner å bli mer og  mer rampete, og prøver seg på litt lek. Her biter Colette sin mammas nese :)

21. juni

Jeg må bare dele disse bildene med dere av Leander på 9 mnd. og valpene. Han var med sin mamma Dina på besøk hos oss, og han storkoste seg sammen med valpene. Dina har også to springertisper, så Leander er godt vant med hund :) Dina har en nydelig tispe hun vurderer å ha valpekull på etterhvert så hun kom og var med på fødselen av Eve og Felicia :) Valpene har nå begynt å få tenner og blir mer og mer små hunder for hver dag som går. De er kjempesosiale, og kommer når man setter seg ned og plystrer på de. De logrer også med halen som bare det :) Kaizer trives tydeligvis som eneste hane i kurven, for han er den som logrer mest av de alle sammen. De spiser fast føde flere ganger om dagen, og har nå fått mer plass.

Foto tatt av Dina:

18. juni

Dexter har fått oppdatert fotoalbumet sitt med noen nye bilder - gutten begynner å bli voksen!


Valpene blir snart 3 uker gamle, tiden går så fort!
De har nå åpnet øynene sine, og er blitt små hunder som tramper rundt i kassa. De har også begynt å høre, men den desidert sterkeste sansen er og forblir luktesansen. De har nå begynt å fått litt fast føde hver dag, i form av rå kjøttdeig/egg, eller grøt. Når man kommer inn i rommet med kjøttdeigen så våkner alle sammen til liv, de går med sine vaklende steg helt bort i enden av kassa og stikker de små snutene over kanten - så det har tydeligvis falt veldig i smak :)


Likk uklart bilde, men de err så søte her de ligger sammen.
Giselle bak til venstre, Belle med ryggen til, Attina bak til høyre. Felicia fra til venstre, Kaizer i midten og Eve fram til høyre.


Colette møter hindringer på veien.


Attina ute på trimtur.


Mmmm, mat! Eve spiser grøt.


Kaizer er stor gutt og spiser selv ;)


Belle ligger og kikker :)

15. juni:

Da har valpene rukket å bli 2 uker gamle. Nå begynner det å bli litt liv i kassa :) De har nå begynt  å gå, det går ikke så fort ennå, men de blir stadig flinkere. Som dere ser har alle sammen begynt å fått glipper til øynene, de er ikke helt ferdig åpne ennå. De ser også veldig dårlig akkurat nå for synes et ikke ferdig utviklet, men det kommer seg veldig i løpet av de neste ukene. De er kjempesøte alle sammen, og det er nok ikke bare jeg (Lise) som lengter stort etter å møte de igjen. Her er det nedtelling for fult frem mot 27 juni! Da skal vi også få til noen ståbilder av valpene er håpet :)
Det er lagt ut 2-ukers bilder av valpene på kullets side.
Dumbo har fått nytt navn av sin nye familie og heter nå Kaizer. Et navn gutten kler veldig godt :)
Valpene har også fått seg "dagmamma"! Tante Dina som er Frøyas søster har blitt over gjennomsnittet opptatt av valpene, hun bare MÅ til de hele tiden. Og så snill og tolerant som Frøya er så er det selvfølgelig greit så lenge Dina oppfører seg. Dina får selvfølgelig ikke være i kassen når vi ikke er til stede, men med en gang hun får muligheten så smyger hun seg opp i kassa... Og jeg kan tenke meg at valpene kommer til å storkose seg med tante Dina når de blir eldre, Dina elsker nemlig å leke ;)


Colette i sideprofil for å vise frem det fine øyet sitt.
Som dere kan se på hodebildene (på siden deres) så har de nå fått mindre hvit i blisset (stripen i ansiktet) og fått mer pigment på nesen. Også er de ikke så mye baby noe mer, men er blitt mer små springere istedet  :)


Her ligger mamma Frøya og vasker en av valpene mens tante Dina ligger og lukter på Felicia. Som dere ser er Felicia opp på beina når hun prøver å forflytte seg :)


Dina hjelper Frøya å stelle valpene, her er det Colette som får seg en runde. Men det er ikke bare valpene som får ekstra mye omsorg av Dina, Frøya får også flere slikk på kinnet hver dag. Det er viktig å smiske med babymammaen ;)

11. juni:

Valpenytt: Dagene rusler av sted i valpekassa. Frøya gjør en super jobb med de små, og for de små går dagen stort sett ut på å gjøre det de er gode på, nemlig spise og sove. Vekta viser nå over 1 kg. på de store valpene, og over 500 gram på minstefrøken. De store valpene har nå funnet ut at lille Attina lett kan skyves bort fra pattene, så hun har en tøff jobb i matfatet, men med litt fordeler så går det veldig bra. Det er bare en uke til hun kan begynne å spise fast føde nå, og da vil vi nok se stor forskjell på vekta hennes. At hun er liten nå betyr ikke at hun trenger å bli liten, for om 6 uker kan det være Attina som er den største valpen :)
Nå er det ikke lenge til valpene får øyne, og gradvis begynner å høre mer og mer. To av tispene har begynt å fått små glipper på øynene, så de vil vel gradvis åpne seg mer og mer de neste dagene.
Frøya hadde besøk av matfar Rolf i helgen, noe hun syntes veldig om :) Da fikk hun også være med på sin første "langtur" i skogen i helgen, noe vi vil tro hun satte pris på selv om kondisen ikke er helt på topp for øyeblikket. Hun tar seg stadig mer og mer tid til å være sosial når valpene sover, men er veldig opptatt av å kikke innom valpene med gjevne mellomrom.
Her kommer noen kosebilder fra valpekassen:


Hele gjengen samlet i melkebaren. Det er noe trangere om plassen nå enn for en og en halv uke siden.


Største og minste valp - Colette og Attina


En liten Giselle-teddybjørn! Ikke tjukk denne valpen nei ;)


Dette bildet viser godt hvor mye de har utviklet seg den siste tiden. De har nå fått lengre og mer rasetypisk snute og mye større ører :)


Colette er morsomt tegnet, hun har to helt forskjellige siderr, en som er lys og en som er veldig mørk. Den lyse siden kommer ikke til å virke så hvit etterhvert som hun får flekker på beina. Man ser også antydning til at den brune flekken på ryggen kommer til å komme mer over på ventre side etterhvert.

9. juni:

I dag fyller verdens søteste og snilleste lille springerdame 3 år - nemlig Marta.
Det har gått nesten 2 år siden jeg hentet vakre Marta hos Helene og David. På de to årene har hun rukket å bli norsk og svensk utstillingschampion, og kost oss masse. Vi har fortsatt noen mål vi skal oppnå på brukssiden, og det blir etterhvert. Marta er en hund som trenger tid, og viltsporchampionatet skal vi klare! Hun har gått flere spor i år og jeg er kjempefornøyd med hennes fremgang fra forrige år. Så vi skal fortsette å trene :)

Jeg elsker dette bildet av Marta og Åse. Dette er så typisk Marta, så god der hun ligger helt inntil og koser <3

I tillegg er det idag 2 år siden jeg mistet hunden over alle hunder, nemlig Chanel! En hund som betyr så mye får jeg nok aldri igjen, og hun er lik savnet idag som for 2 år siden. En trøst er det selvfølgelig at hennes tantebarn ligger i valpekassa og vokser seg store. Jeg gleder meg stort til å sette igang treningen med en av disse små jentene, og håper og forventer at valpen bærer på sin mormor, tante og mammas egenskaper :)

Chanel sammen med mamma Tikila - to nydelige springere i mine øyne <3

8. juni:

Da er nye enkeltbilder av valpene lagt ut på kullets side-
Under ser dere bilde av hele gjengen som ligger i kassa og sover.
- Nye enkeltbilder kommer når de blir 2 uker gamle, i mellomtiden kanskje det kommer et eller annet kosebilde :)

7. juni:

Wohooo! Dexter - Winton Outrun The Sun har blitt testet for PRA Cord-1 (en arvelig øyensykdom) og er fri for genet altså Normal/Clear! Vi viste at han i værstefall "bare" var bærer/carrier, men vi håpet selvfølgelig at han skulle være Clear.
Så nå kan vi puste lettet ut i 6 mnd til han skal til veterinären å ta bilde av hoftene sine :)


(arkivfoto av Lillen)

Valpene er allerede fri for denne typen PRA da de er etter fri testede foreldre. De små vokser som bare det, så mye at man kan se forskjell bare i løpet av en dag. De blir stadig sterkere i kroppen, og er noen små mestere på å komme seg fram i kassa. I dag var de "hjemme alene" for første gang i noen timer. Og det gikk selvfølgelig kjempebra, supermamma Frøya har full kontroll :) I morgen kommer Frøyas matfar for å hilse på henne og valpene, det tror jeg blir stas for Frøya. Våre hunder har fått hilse på valpene, og Frøya tar det med stor ro. Hun er helt avslappet når springerne kommer og lukter på de små.
Nye bilder av valpene kommer imorgen.

5. juni:

Nå er valpene 6 dager gamle. Nesten alle har doblet sin fødselsvekt, og dagene går stort sett i soving og spising :)
Nye bilder er lagt inn på valpesiden.

 

VALP

Nyfødt

1dag

2dager

3dager

4dager

5dager

6dager

Attina

192g.

229g.

252g.

286g.

328g.

360g.

391g.

Belle

360g.

400g.

445g.

499g.

573g.

630g.

700g.

Colette

344g.

400g.

430g.

493g.

569g.

605g.

670g.

Dumbo

341g.

380g.

425g.

495g.

563g.

620g.

690g.

Eve

290g.

320g.

374g.

420g.

498g.

540g.

632g.

Felicia

294g.

358g.

398g.

467g.

544g.

610g.

654g.

Giselle

315g.

370g.

408g.

475g.

566g.

610g.

685g.

3. Juni:

Valpene vokser så det knaker, de har nå blitt ganske runde hele gjengen. De tyngste har passert 500 gr. og minstejenta har passert 300 gr. Så det skal ikke klages på melken til Frøya. De begynner å få pigment under potene og på nesen nå, og de blir stadig flinkere på å forflytte seg. Jeg har sett et par ganger at de har prøvd å klø seg bak øret, det var ikke helt vellykket, men veldig morro å se på :)


Disse bildene er tatt idag av vakre Frøya.

2. Juni:

Mammaen og bebisene har det bare bra. De små vokser og trives, og mammaen gjør sitt aller beste for at de skal få en god barselstid. Det blir spennende å veie de, for man kan se merkbar forskjell etter en dag. Spesielt lille Attina ser man godt at har lagt på seg, hun har faktisk litt ekstra på ribbeina nå :)
Under legger jeg med noen nye bilder, jeg prøver å være flink til å oppdatere nå når jeg har ferie, for når jeg drar tilbake til Torsby så blir det vanskelig å få oppdatert så ofte...


Dette er da Felicia. Dumme dumme meg tok meg selv i å ha lagt ut hodebilde av Giselle i stedet for av henne... Det er nå rettet opp. Felicia minner veldig om sin tante Dina i hodet, og har det smaleste blisset av alle valpene. Antagelig kommer blisset hennes til å bli veldig tynt, for valpene vil blir mer brun etterhvert som de vokser til. Blissene blir tynnere, og flekkene på ryggen vil bli noe større, så mange av flekkene valpene nå har kommer til å "gro" sammen.


Her er nesten hele gjengen samlet i melkebaren.


Det er viktig å ta godt vare på sine søsken - Belle og Eve


Eve - denne valpen er det umulig å se seg mett på, hun er så søt og feminin i hodet, i tillegg har hun fått litt pigment på nesen.


Belle og Dumbo - Belle er den største valpen. Dumbo ligger like bak som tredjer størst.


Her får man fram størrelsesforskjellen mellom minstejenta og sine søsken. Attina med sine 252 gr. virker veldig liten i forhold til Felicia på 398 gr. Og Belle er hele 445 gr.... Derfor blir det litt fordeler på Attina: vi legger henne på de beste pattene. Men selv om man er liten har man ikke mindre matvett, heller tvert imot i hennes tilfelle. Hun blir rett og slett forbannet når Frøya ikke slipper ned melk, og hun vet godt hvordan hun bruker stemmebåndet. Og det er så søtt :)


Frøya og Felicia <3


Belle. - Fra denne vinkelen ser det nesten ut som at hun har et hjerte bak skulderen.


Og tilslutt fine gutten Dumbo <3

1. Juni:

Valpene har det bare bra, dagene går stort sett i spising og soving. De har alle lagt på seg en god del siden fødselen, og Frøya er en kjempegod mor for sine små. Hun tar morsrollen med stor ro, de vaskes og stelles med. Når hun må ut er hun villig med oss, men etter å ha gjort sitt fornødende så skal hun straks tilbake til valpene, da piler hun opp og legger seg forsiktig ned i kassa slik at ingen kommer under henne.
Under legger jeg med noen tilfeldige stemningsbilder:


Colette til venstre, Dumbo til høyre.


Frøya holder rundt Giselle.


Colette


Eve


Giselle

31. Mai:

Valpesiden er oppdatert med individuelle bilder av valpene, se her.

30. Mai:

Så er de her! Det gikk veldig fort fra oppblokking startet og til fødselen var igang. Frøya var gjennom hele fødselen imponerende rolig, og hun har tydelig kontroll på hva hennes oppgave som mor innebærer. Første og siste valp var desverre dødfødt, men vi fikk 7 velskapte valper som lever i beste velgående, så vi er veldig fornøyd.
De tre første levende valpene kom med jevne mellomrom, med etterhvert tok det lenger og lenger tid mellom hver valp og Frøya presset mye før valpene ble født. Det var tydelig at riene ikke var til stor hjelp og hun måtte gjøre en stor del av jobben selv. Når det var igjen 2 valper hadde Frøya så dårlige rier at vi kontaktet dyrlege, og de ville ha oss inn. De satte henne på drypp, og gå henne riestimulerende. Heldigvis funket det tilslutt, og Frøya fikk presset ut de siste.

Frøya er en utrolig dyktig mor, og vi er så stolte av henne. Hun gjør en super jobb med sine små. Allerede nå har de gått opp mye i vekt, normalt går de ned (ca. 10 %) før de begynner å legge på seg.
Bortsett fra Attina så ligger valpene mellom 300 og 360 gram. Lille Attina var bare 192 gr. ved fødselen, men også hun har gått opp en god del, og hun har desidert mest matvett av de alle og henger som en blodigle til juret.

Valpene er ganske typelike så jeg må ærlig innrømme at jeg sliter med å se forskjell på de, spesielt når jeg kikker på bilder hvor jeg ikke har kjennetegnene deres lett tilgjengelig.
Noen bilder er lagt inn på kullets side - bilder av hver enkel valp kommer imorgen.

29. Mai:

Da har vi vært hos dyrlegen :) Vi var veldig spente på hvor mange valper Frøya hadde i magen. Vi mistenkte at det var en del der inne, og det var det. Her ser dere røntgenbildet:

Som dere ser så kryr det av hodeskaller inni magen til Frøya.

Etter å ha sett X-antall ganger på bildene har jeg kommet fram til at dette er fasiten:

Det vil altså komme til 9 små valper i løpet av uka, og vi gleder oss så mye!! :)

Valpekullets pappa var på hundeutstilling i helgen! Der ble han nr. 2 i åpenklasse med CK! Det er fine gutten sin det! :)
Hans førstefødte valper (våre valpers halvsøsken) har rukket å bli 7 uker gamle, og de er så søte! Gå inn på
www.baggbo.se for å se bilder av de.

27. Mai:

I går ble hovedutstillingen til Norsk spaniel klubb arrangert. Der var hele 42 voksne springer spaniels og 3 valper påmeldt.
Jeg har tatt en uke ferie nå for å få være med på Frøyas valpefødsel, og hva er ikke bedre enn å starte ferien med hundeutstilling? Så dit dro jeg med mine to, Marta og Dexter. Først ut var Dexter, han ble beste hannhund men måtte se seg slått av fine Sally. Noe vi er veldig fornøyd med, han er så flink at :)
Neste ut var Marta som jeg stilte for første gang i championklasse. Jeg viste hun antagelig var av dommerens type, men nervøs er man alltid likevel. Marta var litt påvirket av varmen, men gjorde en flott jobb og var så fornøyd. Og fornøyd ble virkelig jeg også, hun vant championklassen (6 påmeldte i klassen) og endte opp som 3. beste tispe.
Vi storkoste oss hele dagen, hovedutstillingen er så trivelig.

Etter at vi så BIS-finalen var det dags for å sette snuten hjem til Verdal. Det ble en lang dag, men det var absolutt verdt det - klokken 01 på natten kom vi fram. Vel hjemme ble vi møtt av 5 glade hunder, en av dem var ganske så feit - Frøya selvfølgelig. Jeg ble overrasket over hvor rund hun er. Hun er veldig rundt midt på magen, så hun bærer valpene langt fram. Det er nok en del valper der inne, men også mye vann vil jeg tro :) Blir spennende å se på tirsdag hvor mange vi klarer å telle. Hun er ikke spesielt glad i å mat for tiden, men hun er frisk og opplagt og ser ikke ut til å bry seg noe om varmen.
I morgen er hun på dag 58, valpene er altså fult levedyktige om Frøya skal sette de til verden da. Men vi tror nok ikke det skjer noe med det første iallefall.

Her er et nytt bilde av Frøya: Som dere ser er magen stor og rundt. - Og valpene sparker foresten som bare det :)

21. Mai:

Bilder av den gravide!
Søstrene Dina og Frøya er kompakte tisper med veldig rundede ribbein. Men nå ser Dina plutselig kjempeliten ut sammenlignet med sin drektige søster. Frøya ser ut som en pære, akkurat som hennes mor Tikila gjorde når hun gikk drektig. Ikke lenge igjen til de små blir født nå :)

20. Mai:

Vellykket start på sporsesongen!
Dette skriver Hilde om årets første sporprøve:
Da er årets første sporprøve unnagjort og jeg er godt fornøyd med alle mine tre damer :)
Dina var først ute. Hennes spor gikk stort sett ute på ei skikkelig våt myr. Dina jobbet seg målrettet og konsentrert til sporslutt og ble premiert med 1. m/HP. (Hederspris)
Wilms var noe ivrig idag. Dette førte til at hun sporet noe uryddig, men tok seg selvstendig til sporslutt, 2. pr.
Tikila satte jeg på sporstart. Hun gikk konsentrert med godt drag i lina til sporslutt. Det vil si skanken lå inni et lite rotvelt en halv meter fra sporet. Det var heller ikke oppspark så vi tuslet forbi... Hun gikk til en sterk 1. pr.

Myrten (CL Vanilla Dream) deltok også på denne prøven, og gikk til en fin 1. pr!
Med dette er da Dina blitt kvalifisert til å delta på årets blodspor NM. :)

Også må vi vell ta med litt Frøya nytt? Vi har målt magemålet til Frøya, på 7 uker (dag 49) er hun 75 cm rundt magen. På dag 58 var Frøyas mamma 78 cm rundt magen. Så Frøya er per dags dato større enn hva Tikila var. Frøya bærer valpene veldig likt som Tikila, langt opp, noe som gjør at det blir trangt om plassen! Derfor huffer og stønner Frøya en del for tiden. Håper hun slipper ned magen etterhvert, det gjorde aldri Tikila så magen var ganske stinn på slutten, og valpene hennes kunne gjerne vært større ved fødselen. Men sterke og friske var de selv om de var små :)

Bildet viser Dina baluba med HP- rosetten sin :)

19. Mai:

Ukens Frøyaoppdatering - Frøya har nå kommet til Verdal, som skal være hennes hjem for de neste 10 ukene. Hun legger stadig på seg, og nå er det forhåpentligvis under 2 uker til vi sitter ved valpekassa og beunder små nyfødte valper :) Hun er frist og rask, selv om hun kjenner på at hun bærer noen kilo ekstra rundt midjen. Om et par dager skal det være mulig å kjenne bevegelser i magen til Frøya. Det er faktisk veldig imponerende hvor hardt de små valpeføtter sparker :)

Idag er Hilde og springerdamene (Dina, Wilma og Tikila) på sporprøve i Meldal. Vi krysser alt vi har for at det går bra for de!! :) Treningen tidligere i vår har iallefall godt bra, så de er i rute til sporsesongen.
Dexter og Marta trener også til å bli gode sporhunder. Dexter er veldig i rute, bare 5 mnd. gammel, han går per dags dato knallbra til å väre en uerfaren valp. Sporer selvsikkert og konsentrert, ringer ved tap og er kjempemotivert. Marta er en dame som trenger mye tid, men det går i rett retning, hun blir bedre og bedre :)


Frøya 7 uker gammel :)

13. Mai:

I kveld fant jeg fram den forrige valpedagboken på den eksterne harddisken, den var veldig morsomt å lese igjen :) Selvfølgelig måtte jeg også kikke på gamle bilder når jeg holdt på, og jeg fant mange skatter! Jeg har oppdatert Frøyas fotoalbum med flere blider fra da hun var liten valp.


Ingenting slår en mors kjærlighet for sitt nyfødte barn <3 -Chanel og Tikila

<3 - Chanel, Billy og Frøya

Mamma er mitt store forbilde og min vei til kunnskap - Chanel og Tikila

Gjensidig glede <3 - Odd Arne og Frøya

11. Mai:

Ukesoppdatering fra valpefronten: Frøya er nokså drektig for tiden. Hun har lagt på seg en god del og synes det er litt tungt å løpe i motbakkene når de er på tur. Men hun er glad, fornøyd og sulten ;) Og vil veldig gjerne leke med matfar slik hun bruker. Nå er det bare 3 uker igjen, jeg antar at de går like fort som de 6 første, selv om 3 uker virker som en evighet akkurat nå.. Valpene kan bli født allere på dag 58 (fullgått drektighet er på 63 dager), men vi håper hun går litt nærmere termindatoen. På dag 59 (den 29. mai) har vi time til veterinæren for å ta røntgen, det blir spennende, og ikke minst nyttig å se ca. hvor mange man skal forvente.

5. Mai:

Frøya oppdatering: Nå har hun godt over 5 uker av drektigheten og er dermed over halvveis. Nå skal de begynne å legge på seg fremover, og det har også Frøya gjort :) Hun er igjen et matvrak, tidligere har hun antagelig slitt litt med morgenkvalme da hun ikke ville ha hatt frokosten sin noen dager. Om 2 uker kommer hun til Verdal, og om 3 uker skal jeg ha ferie slik at jeg får blitt med på fødselen. Gleder meg mye mer enn litt kan man si ;)

Ellers så skjer det ikke så mye for tiden. Hildes damer er alle påmeldt blodsporprøve om 2 uker så de ligger i trening fram mot den. Og de er så flinke!! :) Dexter og Marta skal på utstilling om 3 uker så de jobber med kondisjon og finstasen ;)

 1. Mai:

I helgen var det duket for 2 dagers utstilling på Sunndalsøra, det ble en helg fylt med masse glede og morro sammen med masse trivelig folk og hunder - og resultatene skal vi heller ikke klage på! :)
Etter jobb fredag kjørte jeg straka vegen til Sunndalsøra for å delta på todagers utstilling. Jeg møtte mamma og Dina hos Rolf (som eier Frøya - som skal ha valpekull hos oss). Det var så godt å se de igjen, og ekstra spent var jeg på å se Frøya igjen. Og der var det ingen tvil om at ting var på gang, hun hadde allerede lagt ut seg i midjen. Og hun så kjempefin ut og var i så fin pels og kondisjon! :)
Nå er hun kommet halvveis i drektigheten, og det er bare 1 mnd. til hun har termin. Tiden går fort!

Lørdag var det duket for utstilling - spanielklubben avd. Møre og Romsdal var arrangører for dagen. Jeg hadde meldt på Dexter og Wilma, og i tillegg fikk jeg æren av å stille fine Chivas (Winton I'm Your Man).
Dexter ble Best i rasen og ble tilslutt BIS2!!
Wilma plasserte seg som 3. beste tispe.
Chivas plasserte seg som 5. beste hannhund.
Etter utstillingen lørdag samlet vi oss flere av utstillerne på en pizzaresturang i sentrum, og der satt vi i flere timer og koste oss. Kjempetrivelig!

Søndag var det duket for dag 2. Denne dagen var Sunndal hundeklubb arrangør, tilsammen deltok 840 hunder denne dagen. Førstemann ut var Dexter som igjen gjorde en fantastisk jobb i ringen og showet seg helt fram til Best in show 3!! For en herlig hund, han er så full av liv og så lykkelig! Finalene ble holdt i 15-16 tiden, og man skulle kanskje tro en valp på 4 mnd. er sliten da etter en lang dag, men det var Dexter tvert imot. Han var så opplagt og klar for å "gjøre jobben sin". Han imponerer meg mer og mer.
Wilma gjorde det også kjempebra idag, og ble 2. beste tispe med reserve cert. Flinke jenta <3
Chivas ble nr. 3 i åpenklasse denne dagen.

Under ser dere et lite bildedryss fra helgen:


Vakreste Wimsen - hennes side er oppdatert med nye bilder.


Lillen i farta! :)


Lille Dex som begynner å bli stor gutt. T.H - Dexter sender søster Zelma i bakken etter å ha vunnet over henne i best i rasen.

BIM - BIR Valp lørdag.

BIM - BIR lørdag.

BIM - BIR valp søndag.

BIR - BIM søndag.

22. April:

Selv om vi har hatt en sterk mistanke den siste uken var det så godt å endelig få det bekreftet. På ultralyd idag så de flere valper i Fröyas mage! Bare 6 uker igjen til vi får se hva hun gjemmer i magen, vi håper på et normalstort valpekull :) Det blir antagelig vi tar röntgen av henne for å se hvor mange vi skal forvente, men det blir i siste del av svangerskapet. I mellomtiden får vi vente i spenning og håpe på at det ligger mange söte små jenter og gutter i magen hennes som vokser seg store og sterke :)

21. April:

For en debut!! I dag satte vi kursen mot Forshaga for å delta på SSRKs utstilling. Litt ekstra nevøs var jeg idag da dette var Dexters debut bare 4 mnd og 2 dager gammel. Hvordan skulle han takle å være i en ishall med mye hunder og lyd? Og kommer han til å vise seg fram i ringen? Jeg hadde absolutt ingenting å bekymre meg for, Dexter var helt eksemplarisk <3 Og han syntes det var dritkult og hadde den glade attituden i ringen :D
Og i tillegg gikk han hele veien og ble Best In Show!!
Gjett om jeg var stolt eier da!! ;)
Også resten av dagen storkoste han seg, han fikk hilse på sin vakre pappa Baros, som også ble BIS2 denne dagen. Dexter har mye fra sin pappa, bland annet tegningene, fronten, benstammen og de runde herlige potene. Også fikk han hilse/leke med mange forskjellige hunder i forskjellige størrelser og raser. En dag med mye positivt og mange gode erfaringer for lillen altså <3
Marta var med og koste seg ringside denne gangen, hennes store øyeblikk for dagen var når hun møtte Helene (hennes oppdretter) igjen. Marta elsker Helene og smiler irundt når hun ser henne, så herlig å se på! :)
Med andre ord er vi kjempefornøyde med dagen :)

Også var det disse valpene da - siste oppdatering fra Sunndalsøra er at Frøya er sliten og slapp, noe de skal være i disse dager når eggene fester seg. HURRA! :)

18. April:

En snartur innom med oppdatering i disse travle tider :) For 2 dager siden fikk Frøya en grålig utflod bak, som er ett veldig godt tegn på at hun er drektig. Så det begynner å se veldig lyst ut for valper i starten på juni :D På fredag er hun 3 uker på vei, og da begynner det virkelig å skje ting så nå blir det veldig spennende fremover. Neste helg skal vi til Sunndalsøra på utstilling så da får vi treffe Frøya igjen, det gleder vi oss veldig til! :)

Ellers så blir lilleramp Dexter 4 måneder i morgen så idag har han og Marta vært under saksa for å være klar til Dexters utstillingsdebutt på lørdag. En skal tidlig krøkes! Og Marta kunne selvfølgelig ikke se ustelt ut hun heller selv om hun bare skal være heiagjeng denne gangen. Så nå er det løpetrening det går i fram mot helgen, og Dexter han er utrolig flink....til å hoppe! Håper han lander til lørdag ;)

12. April:

Litt oppdatering på valpefronten - Det er fortsatt for tidlig å si om Frøya er drektig eller ikke, men ifølge Rolf (som eier henne) er hun veldig sulten for tiden, og hevelsen bak har fortsatt ikke gått ned, noe som er gode tegn. Om en uke har hun gått 3 uker, og da vil eggene festes til livmoren, så da vil vi forhåpentligvis få bekreftelsen på om hun er drektig eller ikke. :)

31. Mars:

Det er med stor iver jeg endelig kan skrive at vi forhåpentligvis venter valper rundt 1. juni!

Frøya fikk løpetid forrige uke, og igår var det dags for å dra for og møte Prince. Det stevnemøte ble en stor suksess, det ble kjærlighet ved første blikk. Etter to vellykkede parringer satte Frøya snuten i retning Trøndelag igjen, egentlig tror jeg hun ville være igjen i ett par dager til, men det blir nok godt å komme hjem til matfar Rolf igjen etter et par ukers ferie. Igjen må jeg få lov å si TUSEN TAKK til Rolf som lar oss låne Frøya!

For mer informasjon se kullets egen side.
Takk Maria for at vi fikk lov til å parre gutten din med Frøya.
To lekebilder er lagt til i Frøyas fotoalbum.

25. Mars:

Coco Line's Strawberry Symphony "Coco" er øyelyst uten anmerkning!

Pappan til valpene i vårt første valpekull Eros, "Barecho Just A Striking Image" har vært på utstilling og kan nå tilføye Russisk utstillingschampion og Eurasianvinner 2012 til sin tittel - Stor gratulasjon til både oppdretter og eier.

Ikke nok med det så har også en annen vakker far vært ute i ilden. Idag ble Dexters fine pappa Baros, "Night Wish Darrem Canis" Svensk utstillingschampion! På sin andre utstilling etter å ha blitt 2 år. Hans sønn Dexter utvikler seg kjempefint, og vi er så fornøyd med han! :) Under er ett nytt bilde av Dexter 3 mnd gammel.

10. Mars:

Gratulerer så mye med 9 års dagen din idag Tikila!

Idag fyller altså vår svarte skjønnhet 9 år. Tiden går virkelig unna! Hun er så vakker vår svarte dame, selvfølgelig har hun sine eksteriørfeil, men innsiden blender disse feilene. For hun er så god og snill. Tikila er en klok hund, som liksom forstår deg når du snakker til henne, og slike hunder blir veldig spesielle, (synes jeg), og hun gir tilbakemelding ved å vise stor entusiasme og glede. Denne egenskapen har hun heldigvis har nedarvet til sine avkom <3
Vi er så stolte av vår prikkenese, og skal tilbringe mange år sammen med henne ennå har vi tenkt <3

8. Mars:

Frøya har begynt å røyte ned! Det er ett godt tegn på at løpetiden ikke er alt for langt unna! =D Det kan jo selvfølgelig gå en måned ennå før hun får løpetid, men det er jo lov å håpe at hun har det litt travelt?

Ellers så løper dagene avsted! I Torsby ligger championen Marta på silkepute og nyter tittelen sin, eller.. Det er vell kanskje hår hun ligger på, siden også hun er på tur med løpetid, så hun slipper mye pels for øyeblikket. Men jeg tror ikke hun slipper så mye pels at det vil se ut som at hun har skabb denne gangen, heldigvis! Forrige løpetid mistet hun all underullen, så småhudflekker vistes på flere steder på ryggen hennes...
Dexter vokser som ugress! Heldigvis ser han ikke ut som det, men vokser inn i sin fine ramme. Jeg er så fornøyd med han! Han er så snill, trygg, modig og glad - en veldig godtfungerende liten valp <3 Han har fått hilst litt på rådyrskanken, som han momentant begynte å spise på. Så det lover godt. Når våren kommer så må vi nok begynne å legge noen småe spor til han.

I Verdal er det også bra. De har vært på flere miljøtreninger utover våren her. Beta på snart 12 år har dog fått (alders) epilepsi, så hun er sliten og trøtt for tiden, men medisinering holder anfallene under kontroll. Håper det holder seg sånn. Tikila på snart 9 år fikk operert bort en kul på hasen, som heldigvis var godartet. Så også hun er i toppform. Den yngre garde, Dina Wilma og Gizmo, er spreke og fornøyde. Wilma har meldt seg på utstilling, og det er ikke lenge til vi skal gjøre det samme for Dexters debutt. Samt at Frøya skal få vise seg på hjemmebane på Sunndalsøra på slutten av April. Endelig er sesongen like rundt hjørnet! :)

19. Februar:

I helgen var Vanja (Kennel Winton) så utrolig snill og tok med seg Marta (Barecho Zimply Made For Me) til Bø på 2dagers utstilling. Lørdag var det NSK avd. Telemark som arrangerte utstilling, dommer for dagen var rasespesialist Anne Buvik (Kennel Stormbird). Jeg var hjemme sammen med lille Dexter og ante fred og ingen fare da Vanja ringte meg og sa det var krise, Marta var meldt  på i feil klasse på NKK utstillingen som skulle være dagen etter. Hva har jeg gjort nå?? Jeg så for meg at Marta var påmeldt i unghundklasse eller noe slikt. Men det var ikke tilfelle, Marta hadde nemlig blitt plassert som 3. beste tispe med certet! Siden hun hadde de andre nødvendige certene i norge og sverige ble hun da både Norsk og Svensk Utstillingschampion!!! :D Dagen etter debutterte hun på NKKs utstilling i championklasse, hvor hun ble uplassert. Ekstra koslig er det å få tilbakemelding på at Marta storkoste seg på utstilling, selv om det fører til litt uryddige frambeinsbevegelser ;)
Tusen tusen takk til Vanja som tok henne med seg! Og tusen takk til Helene som solgte meg denne vakre hunden! Håper Marta kan vise deg hvor takknemlig vi er ved å gi deg ett kull med vakre valper etter seg!

Nå har vi fått hjem champisen vår, så nå skal hun få bryne seg på storesøsterrollen. Det skal bli spennende å se hvilket forhold Marta og Dexter får etterhvert som de blir bedre kjent :)
Bildet under viser vår nybakte champion som nå kan smykke seg med navnet:
NO UCH SE U(u)CH Barecho Zimply Made For Me.  

15. Februar:

Da har endelig vår lille springergutt blitt en del av kennel Coco Line. Dexter som han skal hete til daglig er en vakker liten gutt som kommer fra kennel Winton. Han er halvbror med vår Wilma, de har samme mamma. Jeg begynte å spekulere i å kjøpe meg en hannhund for lenge siden, men for et år siden hadde jeg bestemt meg for at det måtte komme en liten springergutt til kennelen. 19. desember ble Dexter og hans 6 brødre endelig født, og jeg fikk et luksusproblem når jeg måtte velge en av disse 7. Det var flere av guttene som var veldig lovende, men tilslutt falt valget på kullets førstefødte valp. Og jeg har ikke angret ett sekund på at han ble med meg hjem, han har et vakkert skåret hode, en kompakt kropp, kort rygg, og er harmonisk vinklet fram og bak. Men det beste av alt er hans personlighet, for en søtnos! Han sjarmerte meg i senk da jeg kom for å hente han, dagen startet med at han klokken 6 på morgenen stod på trappa og tok i mot meg med logrende hale, samtidig som han ga ifra seg ett søtt bjeff (han ville jo ned trappa...) ...og etterhvert som dagen gikk var jeg totalt kjøpt. Les mer om han på hans egen side her.

4. Februar:

Listene for årets mestvinnende springere for 2011 er offisielt lagt ut. Og heller ikke i år gjorde våre jenter skam for seg. Wilma kom på delt 3. plass!! På plassen under, delt 10. plass kom både Tikila og Dina!! Forutenom sportalentene til våre jenter skal Hilde ha mye av æren for dette, som er utrolig flink til å føre og trene de! Årets første sporprøve har hun allerede plottet inn i kalenderen, håper 2012 blir ett like fint sporår som 2011, om ikke finere? ;)


Fineste Wimsen som ble nr. 3 på årets sporspaniel liste - her fra da hun ble prøvevinner på Åfjorden.

17. Januar:

Da har springertispene våre fått egne fotoalbum. Du finner de i fotoalbumet. Beta og Gizmo har også fått lagt inn nye bilder, men hos dem har jeg valgt å legge de på deres sider under våre hunder, så de finner du der under stamtavlen deres. Våre tidligere hunder; Chanel og Tiril har også fått et fotoalbum. Du finner det i fotoalbumet, linken heter "Previous dogs".

14. Januar:

Jeg har fått oppdatert litt på de forskjellige sidene på hjemmesiden. Det planlagte valpekullet har fått sin egen side, med litt mer informasjon, og et nytt ståbilde av Frøyas utkårede. Siden finner du her. Dina, Tikila og Gizmo har  fått sine egne fotoalbum. Lillegutt som nå på mandag blir 4 uker (og vi er halvveis i ventetiden, wohoo!) har fått egen side. Litt vanskelig er det å lage en egen side til han siden jeg ikke vet hvem han er ennå, men stamtavlen er iallefall på plass :)

8. Januar:

Da har jeg endelig satt meg ned og fått ordnet en side til vårt nye familiemedlem. Det var ikke helt planlagt at vi skulle utvide kennelen med en maskot, men slik ble det. Der det er hjerterom er det husrom ;)
Vår lille maskot kom til meg (Lise) i oktober, da skulle han være her på besøk en periode. Når vi nærmet oss jul så kjente jeg hvor vemodig det koms til å bli å sette igjen Musa (kallenavnet hans) i Verdal, men siden jeg selv skal ha valp i februar så måtte jeg prøve å være litt fornuftig. Derfor måtte vi finne på en ny løsning for gutten. Det endte da med at min bror og hans kjæreste gjerne ville gi denne gutten ett varig hjem. Og slik ble det :) Så nå bor han hos Fredrik og Christina, og vi er så heldig å får være medeier i han.

Gizmo heter gutten, og han er en dverg pincher hannhund på snart 3 år. Han har en nydelig stamtavle og hans stamtavlenavn er Chi O'din Grand Canyon. Han er en fantastik gutt med en nydelig personlighet, du kan lese om han på hans egen side (våre hunder - nederst til høyre).
Planene for han er i første runde å leve ett godt liv hos Fredrik og Christina, samt at han skal få vise sitt fine utseende i utstillingsringen.

Vi gleder oss til å se hva vi kan få til meg denne gutten :) En ting er iallefall sikkert, vi kommer til å få mange morsomme stunder og mye glede sammen med han!

6. januar:

Det er en rolig start på året for vår del, i Torsby er det jobb og kos som står på timeplanen. Innimellom trener vi litt lydighet bare for morro, og driver på med godbitsøk, i tillegg til at vi er på tur 1 time hver dag :) I Verdal var de en kveld på spesialsøk denne uken, Dine er helt rå sier Hilde, noe jeg ikke har noe problem med å forstå ;) Hun er svært ivrig og lettlært. Wilma jobber også god jobb på bordet. Morsomt at man kan ha slike aktiviteter å holde på med på denne årstiden, da det er begrenset hvor mye man får til å trene ute pga. været og dagslyset.
Mitt nye familiemedlem har endelig blitt født, Liza ga meg den perfekte julegaven da hun ikke fødte mindre enn 7 hannvalper! Hvem av de 7 som blir vår gutt er fortsatt ikke bestemt, også vet vi ikke om han blir svart eller brun. Så nå er vi veldig spente!! :)
Odd Arne fylte 50 år den 4/1 - Du slipper ikke unna pappa! HURRA!! Gratulerer med dagen som var <3

Wilma har delvis valgt å flytte til min bror. Broren min Fredrik og hans kjæreste har flyttet inn i nabohuset til mamma og pappa. Jeg har lånt Wilma og hatt henne her i Torsby hos meg i over 2 måneder, også har jeg hatt besøk av en dverg pincher hannhund som heter Gizmo. I julen når jeg var hjemme så satte jeg igjen de to, planen var egentlig at bare Gizmo skulle være hos Fredrik (min bror) og Christina. Men Wilma har bestandig vært veldig glad i Fredrik og han i henne. Så nå er hun ofte hos Fredrik og Christina, og ikke alle gangene vil hun bli med hjem til mamma og pappa igjen :) I løpet av månedene hos meg fant hun virkelig en bestevenn i Gizmo. Det er helt merkelig hvor godt forhold de to har fått, størrelseforskjellen er på over 20 cm og minst 15 kg. Men de er som et gammelt ektepar; leker, steller hverandre, løper sammen, og sover sammen...:)

Her er et bilde av Torsby-gjengen før Wilma og Gizmo ble Verdalinger igjen :) 

 

NO JW-17 Cocoline Catching Fire
"Comet"

Sire: GB SH CH SUPREME AUS CH Sandicam The Look Of Love
Dam: Cocoline Counting Stars
 

Pedigree - Photos - Offspring

Born: 22/12 -2016

Color: Liver/white
HD: A
Eyes: Clear (Jan. 2018)
Gonioscopi: Clear (Jan. 2018)

 Fucosidosis: Clear (out of free parents)
Born without spores!


Breeder: Kennel Cocoline
Living with: Lise (Cocoline)
Owner: Kennel Cocoline
 

Results: 

BEST OF BREED, CC, Nordic CC - NKK nat, Marianne Holmli 2018
3. BM, CC - SSRK Østersund, John Slettedal 2017
2. BM, CC - SSRK Østersund, Patrick Ragnarsson 2017
Norwegian Junior winner 2017, RCC (debut) - NKK Int, John Thirlwell 2017

Passed huntingability test, 49 points - Dag Hassel 23/9-17

 3. best puppy in group - Trønderdommeren 2017

Kritikk for Marianne Holmli, kennel Pei Fang: Vakker, kraftfull og elegant, fantastisk hode, med korr linjer og mg bra øreplass. sterk overlinje for alderen, velkroppet, super benstamme og poter, effektive kraftfulle bevegelser, supert beheng, trivelig temp og velpresentert. // Beautiful, powerful and elegant. Fantastic head, with corr lines and very good ear placement. Strong topline for age, well bodied. Super bone and feet. Efficient powerful movements, super feathering, nice temperment and wellpresented.

 

Comet is our sweetheart! He is a small boy in a big body. Always kind and gentle, loves to cuddle and be close. When you sit down he always come up and sit beside you, leaning in wanting you to scratch his belly. Comet  is a very calm boy, whom loves to work and got a fantastic search in the woods. He will be used for hunting, were he has alot of natural instincts. Comet never has bad intentions with anything he does, and he is a fantastic pack member. Slips right in with all dogs and enviroment. I have a huge gut feeling this boy will become something really special to me <3  Comet has a very well developed forchest, lovely angualited front and rear, lovely tail carriage. Fantastic coat, bone and feet. And his movements, damn this boy knows how to move. His front action is like a dream <3

kennelcocoline.com

Jamtlandsvegen 1305
7660 Vuku (Verdal)
0047 47667325 lisetromsdal@gmail.com
Drevet av Webnode