NYHETER 2014

21. Desember

Huset er i sorg etter at vi mistet vår svarte dronning Tikila den 15. desember.
Etter å ha fått delt 11,5 år av livene våre med denne fantastiske hunden, tok kreften henne fra oss så alt for tidlig. Tikila var sprek helt til siste dagen, sprudlende glad og aktiv. En kjærlighetsfull hund som elsket kos og trening. Vi tenker på Tikila hver dag, og prøver å trøste sorgen meed hennes 7 små oldebarn som ligger i valpekassa. Måtte de bli like fantastisk som henne <3

7. Desember


I natt kunne vi ønske velkommen til 7 nye medlemmer av familien. Attina fødte 3 hannhunder og 4 tisper i fargene lever/hvit og svart/hvit. Mor og barna har det bare bra :) Se mer på D-kullets side.

23. November

I helgen har jeg deltatt på Videregående Kynologikurs (Kurs om hunde - dens oppbygging). Mens jeg har kurset meg har Silje og Celia vært i Åre og showet som bare det. Celia (Coco Line Counting Stars) vant konkurransen om BIR rosetten begge dagene, og plasserte seg som Best In Show 3 på lørdag, og Best In Show 2 på søndag. Oppdretter er veldig stolt! Og så glad for at Silje tar så gått hånd om Celia og gjør en så god jobb med vår stjerne :D
Rasedommere var Therese Johansson og Karin Brostam Berglund.

Superekvipasjen Silje og Celia (8 mnd)


19. November


I helgen deltok vi på Norsk og Nordisk Vinner.
Fredag stilte jeg Dexter og Cruz. Cruz vant valpeklassen og ble senere 2. best i gruppen av hele 12 raser i gruppe 8. Beste tispe vant Celia (Coco Line Counting Stars) og 2. beste tispe ble Cava (Coco Line Crazy Cupid Love). Så barna våre gjorde imponerende godt fra seg. Dex fikk ck og ble uplassert i championklasse.
Dagen etter var det også Marta med og viste gode takter. Cruz ble beste hannhund, slått av halvsøster (Dexterdatter) Winton Make My Smile. Celia ble 2. beste tispe. Bibbi ble senere BIG2. Gratulerer så mye Vanja og Dag! :) Dex ble shortlistet i CHK med Ck, og Marta strålte seg hele veien til 4. beste tispe på selveste Nordisk vinner! Av hele 70 påmeldte springere. Jeg er så innmari stolt over vakringene!
Jeg har oppdatert flere sider med nye bilder og resultater.
Nå har vi tatt ferie fra hundeaktiviteter, nå blir det turer og trening fremover. Og om 3 uker så ønsker vi vårt D-kull velkommen. Det ser vi veldig frem mot!


Cruz og Marta

6. November

D-kullets side er oppdatert med ukesoppdatering og Attina og hennes voksende mage.
Cruz har vært på sitt siste valpeshow hvor han ble beste hannhund. Nå gjenstår Norsk og Nordisk vinner som valp, så har han pause før han trer inn i de voksnes rekker.
To av Martas tisper fra hennes kull på Barecho er røntgen, begge har A på hofter og O på albuer. Hurra!

11. Oktober

Attina (Coco Line Berry Kiss) er parret med Rio (CH Bimbik's Haven) og venter forhåpentligvis valper i første halvdel av desember. Vi gleder oss veldig til denne kombinasjonen, og er veldig nysgjerrige på hva Attina og Rio kan skape sammen :) 
Se mer på D-kullets side.

22. September

Vi har det gøy!
Høsten er kommet, vi koser oss ute i skog og mark. Cruz har tatt ut sin første storfugl, og hundene er fantastiske jakthunder hele gjengen. Dex er med på bronsjemerkekurs. Cruz begynner å bli ungdom og damene er blide og fornøyde.
På onsdag kjørte vi til Trondheim og stilte på utholdenhetsprøve - UHP hører til IPO programmet og man må sykle 2 mil på under 2 timer, og gå igjennom en tilgjengelighetstest. Hunden skal ikke vise tegn til å være halt eller sårbeint. Dette var en test som passet Dex og hans uendelige utholdenhet supert. 2 mil gikk som bare det, og han brukte likegreit enda mer energi på å fjase irundt med selen sin etter gjennomført test. Dermed fikk han tittelen AD.
I helgen deltok Cruz på to valpeshow. Lørdag ble han BIM, og søndag gikk han hele veien og ble Best In Show av 96 påmeldte valper. Dommerne var Irene Krogstad og Hanne Berit Husby.

Valpeplanene våre begynner å komme i orden. Vi vil publisere de ganske snart!
Men er det noen som er veldig nysgjerrig så går det å sende meg (Lise) en mail ;)

  1. 10. September

Attina og Dexter er i dag blitt øyelyst uten anmerkning hos dyrlege Jon Snøfugl på Heimdal dyreklinikk. Attina ble også gonoskopert UA.
Da er det bare å fortsette å planlegge vårt framtidige kull på Attina. Hannhund vil bli offisielt ganske snart. Men jeg kan røpe så mye som at det ikke er Dexter ;)
Attina driver å røyter ned som bare det nå, så jeg vil tro hun begynner å løpe i starten på oktober.

7. September

I går deltok vi på Jaktanleggsprøve.
Marta (Barecho Zimply Made For Me) besto med 38 poeng, og kan dermed kalle seg finsk og nordisk utstillingschampion! Hun besto også begynnerklasse (BK) vannapport :)
Dex (Winton Outrun The Sun) besto jaktanleggsprøven med 50 poeng, i tillegg besto også han BK vannapport.
Dommer var Bjørn Sylte.
Cava (Coco Line Crazy Cupid Love) var igjen på turne, denne gangen på NSK avd. Østfold. Der ble Cava best i rasen og senere Best In show 4!! :)

5. September

Cava (Coco Line Crazy Cupid Love) tok med seg mammaen sin Britt Fosshaug på valpeshow arrangert av Norsk Kennel Klub i går, og der ble de Best I Rasen!! Gratulerer så mye, dere er så flinke! :)3. September


Attina vil bli parret på neste løpetid (oktober) om øyelysingen går i orden. Tiltenkt hannhund vil bli lagt ut etter hvert. Hun ble stilt på Støren sist helg, der fikk hun excellent og ble nr. 2 av 4 i åpenklassen. Nytt ståbilde er lagt inn på hennes side.
Dexter ble Best i Rasen og Best i Gruppen på Rana Trekk- og brukshundklubbs utstilling for dommer Børge Espeland. Helgen etter ble han BIM begge dager på Støren.
Vi har vært så  heldige å få møte igjen Cava og Luna, nye ståbilder finnes under C-kull. Celias side er også oppdatert med nytt ståbilde. På de to siste utstillingene har hun blitt beste tispe og BIM.
Cruz ble Best In Show og Festivalvinner nr. 3 på Hundefestivalen! (Festivalvinner er en tradisjonell konkurranse mellom BIS, BIS valp og BIS veteran fra begge dager.)
Dexter var med i oppdrettergruppa til kennel Winton på NKK Bjerke, vi ble plassert som 2. best in show.

3. August

Marta og Dexter ble med superhandleren Renate Hæg på ferie i Finland denne uka. Planen var at de skulle vises på 3 x CACIB showet Sawoshow i Kuopio. Jeg måtte være hjemme og jobbe. Og feire bryllupet til en av mine bestevenner, noe som viste seg å bli feiring av fantastiske resultater også. De som kjenner oss vet at jeg og Dex er som hånd i hanske, og litt for glade i hverandre, så de første dagene uten han var veldig triste. Men det hjalp veldig å vite at de var i de beste hender hos Renate og Martin. Og smaken på campingferie har de virkelig fått, for de koser seg veldig på tur.
Fredag stilte bare Dexter og debuten i Finland kunne ikke gått bedre. Han gikk hele veien og ble Best i Rasen! Dermed ble både Certet og CACIBet hans. Så nå kan han kalle seg Finsk og Nordisk Champion! Hurra!!!
Lørdag var det Marta sin tur til å skinne. Hun ble 2. beste tispe med Cert og CACIB! Nå trenger hun virkelig jaktanleggsprøven, for da blir hun Finsk og Nordisk Champion. Helt sykt! Marta er mor til 15, alle er fortsatt under 1 år gammel... Stolt over finjenta mi? JA! Dexter ble denne dagen 4. beste hannhund.
Søndag ble Dexter 4. beste hannhund og Marta vant championklassen med CK.
Jeg er helt målløs over de fantastiske Renate og hundene har oppnådd! Jeg håpet på minst et Cert på Dex, men alt dette. Kunne aldri drømt om det. Helt sykt! Jeg er så takknemlig for at Renate tok de med seg og viste de fra sin beste side.
Nå på onsdag flyr jeg over til Helsinki for å joine gjengen å delta på World Dog Show. Det gleder jeg meg kjempe mye til!

9. Juli

Denne helgen var det endelig klart for årets utstillinger på hjemmebane, nemlig Norsk Spaniel klubb avd. Trøndelag og Norsk Kennel Klubs utstillinger i Trondheim.
På lørdag stilte jeg bare Dexter på NSK, som skulle debutere i championklasse for dagen. Det gjorde han virkelig med stil og vant klassen sin. Ikke nok med det så gikk han hele veien og ble Best In Show. Heeeelt sykt! Jeg svever ennå.
Og enda mer spesielt er det at det var nettopp Dexter jeg skulle oppleve dette med, han er noe helt spesielt for meg den gutten <3
På søndag ble Dex nr 6 i championklassen, og Marta debuterte med å bli nr 3 i championklassen. Første gang i ringen for henne etter sine to valpekull. Hun bærer ikke preg av å ha hatt valper, ser superfin ut synes jeg selv. Nå blir det et par uker fri fra hundeaktiviteter før det blir noen intensive uker i august :)
Bloggen er oppdatert med bilder.

26. Juni

Tiden flyr når man har det gøy!
Jeg tok turen til Östersund idag med Dexter og Tikila.
Dexter tok an sporet perfekt, fant sporstart uten problem inne i den svenske "ruta" og kjørte på med stålkontroll. På andre strekke fikk han et stort tap, da reagerte han med å begynne å hoppe rundt for å finne sporet, tilslutt fikk han rundert seg tilbake inn på sporet. Det viste seg at det var den svenske återgången vi nordmenn er ukjent med.
Videre så fortsatte han sin perfekte sporing, til vi kom på fjerde strekke. Der fløy det opp 5 skogfugl barn, ikke nok med det så fikk fuglebarnas mor nyss i dette og kom og stelte i stand et fryktelig til show foran Dexter. Hun spilte skadet med terningkast 6 der hun gikk imot hunden for så å gå i sporets retning, før hun plasserte seg 5-7 meter til siden for sporet, og der ble hun sittende. Hele kroppen til Dex dirret, han har jo et veldig til jaktinstinkt. Jeg satte han ned i sitt og lot han roe ned i 15 sek før jeg ba han gå spor. Han jumpet i vei hvor høna hadde gått, jeg hang usikker på han... Han gjorde et siste forsøk på å få løpe etter høna, jeg korrigerte, og han fortsatte på sporet sitt. Han roet seg ned, og da var det tid for skudd. Dex ble superivrig igjen på skuddet, men fortsatte sporingen inn til skank. Og vi ble belønnet med 1. premie med Hederspris - dermed fikk Dexter tittelen Svensk Viltsporchampion!! :)
Tikila fikk også prøve seg, hun gikk sporet sitt i et perfekt tempo, men hadde ikke helt overbevisende sporing idag. Hun gikk seg ut på återgången og rotet mye... Hun ble belønnet med en 2. pr. Ikke værst det heller av gamla :)

Ellers så er det bare positive tilbakemeldinger å høre fra våre småtroll som er ute i den store verden. Jeg har fått masse bilder og herlige tilbakemeldinger, tusen takk for det. Setter så pris på det! C-kullets side, samt Cruz og Celia sin side er oppdatert med noen nye bilder.

8. juni

Siden sist:
Dexter har hentet hjem tre(!) nye titler og kan nå kalle seg: norsk og svensk utstillingschampion, samt norsk viltsporchampion. Hans hele navn blir da NO UCH SE U(u)CH NO VCH Winton Outrun The Sun.

Valpene har flyttet hjemmefra og det er bare positive tilbakemeldinger så langt. Superdeilig for en enda stoltere oppdretter å få slike herlige tilbakemeldinger. Selv har vi behold to i kullet, Cruz som bor hos Lise, og Celia som bor på deleie hos Silje og Ezzi i Flatanger.

I helgen var det blodsporprøve i Åfjord. Der slo Tikila til å vant prøven begge dagene!! Jeg er så imponert over den gamle damen vår. Ikke nok med det, så ble hun også da helgens beste hund!
Dexter gjorde heller ikke skam for seg og gjorde en kanon innsats begge dager og fikk to nye 1 premier, og hentet samtidig hjem sitt viltsporchampionat.

C-kullets side er oppdatert med eierinfo, 7- og 8-ukersbilder. Dexter og Cruz sin side er oppdatert.


Sporstjerna vår Tikila <3

4. Mai

Vi har fått en ny utstillingschampion!!

Hilde tok med seg Dina (Coco Line Chocolate Fantasy) til Ålesund på NKK Int. Og de gikk hele veien og ble 2. beste tispe med Cert og CACIB. HURRA!!! Dermed kan hun nå smykke seg med det herlige navnet NO UCH NO VCH Coco Line Chocolate Fantasy!

Dexter fikk sitt 4. reservecert etter å ha fylt 2 år forrige helg. Den evigvarende toeren ;)
Mange sider på hjemmesiden er oppdatert!

27. Mars

Valpene er blitt 1 uke gammel.
Bilder finner dere på kullets side.

21. Mars


Valpeoppdateringer og flere bilder finner dere
her.

19. Mars

C-kullet ble født i natt!
Alt står bra til med mor og barn.
Sjekk ut C-kullets side.


16. Mars

Ny oppdatering på C-kullets side.
Dexter ble pappa til 2 gutter og 3 jenter på kennel Winton i dag!
Nydelige livssterke valper. Jeg var så heldig å fikk være med på fødselen.
Nå gleder jeg meg veldig til å følge de videre etter hvert som de utvikler seg :)

12. Mars

Vår kjære Tikila fylte 11 år den 10/3.
Gratulerer så mye med dagen kjære søte og snille du! Vi gleder oss på mange flere år sammen med deg <3

Marta har røntget magen sin og der fant vi 10 søte små.
Nå er det bare å ta fatt på siste del av ventetiden :)

3. Mars

Ny Martaoppdatering på
C-kullets side!

Magen begynner å ta form :)

25. Februar

Ny drektighetsoppdatering, sjekk
C-kullets side! :)
Jeg og Dexter tok turen til NKK Bø i helgen. Og gutten gjorde mammaen sin veldig stolt!
Han var helt nydelig å stille, glad og showete og stod som en prest når det krevdes.
Han endte opp som 3. beste hannhund, en plass fra championatet denne gangen også. Men han var så dyktig, så jeg seilte på de gode feelingen at alt klaffet i ringen :)
Kritikken hans: "Hansome, well prop. Beautiful neck and topline. Should be a bit Shorter on loin, beautiful head. A little bit narrow in front. Excellent. bone, well angulated behind, nice tied feet. Excellent coat quality, excellent show condition. Well set and carried tail. Very sound mover, with super temperament. Perfect handled."
Dommer Jouko Leiviskä
Dexter vet hvordan han gjør mammaen sin superstolt <317. Februar

Marta er bekreftet drektig ved ultralyd, sjekk
C-kullets side! :)
Sjekk ut linken for masse lekebilder av hundene:
https://kennelcocoline.blogspot.no/


4-ukers oppdatering ligger på C-kullets side.
Bildet er tatt denne uken av Marta og Dexter som leker med en ballong :)

10. Februar

3. ukers oppdatering om Marta og drektigheten finner dere på
C-kullets side.
Dexter (Winton Outrun The Sun) har blitt far til 7 herlige små på kennel Mad Passion. 2 tisper og 5 hannhunder - alle brun/hvit.

3. Februar

Ny ukesoppdatering på Marta - sjekk C-kullets side.

21. Januar

Vi venter valper! :D

Etter å ha tenkt og tenkt hele helgen så klarte jeg tilslutt på søndagskveld å komme til en beslutning. Det er jo ingen tvil om at Dexter og Marta er en av drømmekombinasjonene mine, og den opprinnelig planen var å pare de i sommer. Men siden jeg ville beholde noe etter dem den dagen de to fikk valper så tenkte jeg å vente med den kombinasjonen. Men på lørdag skulle jeg være hos mamma og hjelpe henne med hundene for hun skulle bort hele dagen, Marta har vært hos henne siden forrige søndag fordi hun hadde løpetid. Dexter er ikke i tvil hun nærmer seg høyløp, så han sitter på utsiden av buret og bare titter lengselsfullt inn til henne... Da begynte tankene å svirre!
Om jeg parrer Marta nå så blir det valper to løpetider på rad, det er jo ikke helt gunstig. Men hun er i tipp topp kondisjon etter sitt forrige valpekull og hun kunne glatt gått rett inn i ringen helgen etter hun kom hjem. Jeg ville også få hele sommeren sammen med Marta til å få henne i kondisjon, og forhåpentligvis kunne fått premieringer til viltsporchampionatet og kanskje er hun da klar til å starte på jaktanleggsprøve i september? Hun vil definitivt være klar for nordisk vinner i november, men målet er å få henne klar til verdens vinner i sommer :D Jeg har et lite ønske om å ta med meg Dex til finland i løpet av sommeren også, for å hente hjem cert derfra, kanskje hun kan bli med da? Det blir også til at jeg utsetter valpekull på Attina til november så jeg kan jobbe med bruks sammen med henne i sommer.
Etter en samtale med tante Anita (Lego mamma) på søndagskveld så fikset hun øyelysing til oss på mandag. Lysingen gikk i boks, ingenting å anmerke bortsett fra feilstilte øyehår. Så i går kveld kunne Dexter endelig få pare drømmedama si, noe han gjorde med stor glede ;)

18. Januar

Dexter (Winton Outrun The Sun) har fått bekreftet at han skal bli pappa til sitt første valpekull på kennel Mad Passion i Sverige om 3,5 uke. I tillegg så har han hatt en ny dame på besøk denne uken, så nå ventes det valper etter han på kennel Winton rundt den 17 mars. Vi gleder oss stort til å se hva gutten vår har vært med på å produsere :)

8. Januar

Utstillingsåret 2014 kunne ikke startet stort bedre!
Jeg og Dexter tok turen til My Dog i Göteborg på todagers internasjonal utstilling.
Søndag slo Dexter til å ble 2. beste hannhund med CACIB og res.Cert. Det vil si at hans norske og svenske utstillingschampionat glapp akkurat, men han fikk sitt første CACIB som er enda viktigere. Nå må det bare gå et år før vi kan jakte et nytt CACIB i Norge før han kan tittulere seg Internasjonal utstillingschampion. HURRA!
Mandagen gjorde ikke gutten skal for seg heller, da han ble "5. beste hannhund" med et nytt reserve cert. Så nært så nært! Ingen grunn til å nevne at eier var veldig stolt vel. Topp helg for Kennel Coco Line :)
Marta har kommet med løpetid, Attina hadde sin i desember så alt går som planlagt enn så lenge. Håpet er at de skal rotte seg sammen og løpe noenlunde likt på neste løpetid, som jeg forventer at skal komme i midten på mai sånn ca.
Vi ser veldig fram mot valpekullene i sommer og har stor tro på C-kullet etter vår egen Dex og Attina, to hunder helt etter min smak. Marta jakter vi på den rette til ennå, det er så vanskelig. Man blir veldig kritisk når det kommer til egne tisper, og det med god grunn. De skal komplimentere tispa på en god måte, i tillegg til god helse og temperament. Men vi holder øyne åpne, og et godt valg skal vi ha fått tatt innen de neste 5 månedene :)
Slenger med et bilde av det planlagte C-kullets foreldre fra de var 2. og 5. mnd gammel.

 

NO JW-17 Cocoline Catching Fire
"Comet"

Sire: GB SH CH SUPREME AUS CH Sandicam The Look Of Love
Dam: Cocoline Counting Stars
 

Pedigree - Photos - Offspring

Born: 22/12 -2016

Color: Liver/white
HD: A
Eyes: Clear (Jan. 2018)
Gonioscopi: Clear (Jan. 2018)

 Fucosidosis: Clear (out of free parents)
Born without spores!


Breeder: Kennel Cocoline
Living with: Lise (Cocoline)
Owner: Kennel Cocoline
 

Results: 

BEST OF BREED, CC, Nordic CC - NKK nat, Marianne Holmli 2018
3. BM, CC - SSRK Østersund, John Slettedal 2017
2. BM, CC - SSRK Østersund, Patrick Ragnarsson 2017
Norwegian Junior winner 2017, RCC (debut) - NKK Int, John Thirlwell 2017

Passed huntingability test, 49 points - Dag Hassel 23/9-17

 3. best puppy in group - Trønderdommeren 2017

Kritikk for Marianne Holmli, kennel Pei Fang: Vakker, kraftfull og elegant, fantastisk hode, med korr linjer og mg bra øreplass. sterk overlinje for alderen, velkroppet, super benstamme og poter, effektive kraftfulle bevegelser, supert beheng, trivelig temp og velpresentert. // Beautiful, powerful and elegant. Fantastic head, with corr lines and very good ear placement. Strong topline for age, well bodied. Super bone and feet. Efficient powerful movements, super feathering, nice temperment and wellpresented.

 

Comet is our sweetheart! He is a small boy in a big body. Always kind and gentle, loves to cuddle and be close. When you sit down he always come up and sit beside you, leaning in wanting you to scratch his belly. Comet  is a very calm boy, whom loves to work and got a fantastic search in the woods. He will be used for hunting, were he has alot of natural instincts. Comet never has bad intentions with anything he does, and he is a fantastic pack member. Slips right in with all dogs and enviroment. I have a huge gut feeling this boy will become something really special to me <3  Comet has a very well developed forchest, lovely angualited front and rear, lovely tail carriage. Fantastic coat, bone and feet. And his movements, damn this boy knows how to move. His front action is like a dream <3

kennelcocoline.com

Jamtlandsvegen 1305
7660 Vuku (Verdal)
0047 47667325 lisetromsdal@gmail.com
Drevet av Webnode